Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’den Önemli Açıklamalar!

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve Kanada Başbakanı Trudeau Rusya-Ukrayna gerilimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ukrayna ötesinde bir çatışmanın engellenmesi gerektiğini belirten Stoltenberg, NATO’nun Doğu Avrupa’daki varlığını artırdıklarını, Ukrayna’ya yardımlar yaptıklarını, NATO ülkelerinin Rusya ile çatışma arayışında olmadığını vurguladı. Stoltenberg, “Putin Ukrayna’yı ve NATO’nun birlikteliğini, NATO’nun gücünü hafife aldı.” dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’den önemli açıklamalar! ‘Rusya, NATO’nun gücünü hafife aldı’NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Letonya Başbakanı Krisjanis Karins ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Letonya’daki Adazi Üssü’nde ortak basın toplantısı düzenledi.

‘PUTİN, NATO’NUN GÜCÜNÜ HAFİFE ALDI’ 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Avrupa’da barışı bozduğunu yineleyen Stoltenberg, ‘Ancak Putin Ukrayna’yı ve NATO’nun birlikteliğini, NATO’nun gücünü hafife aldı.’ dedi. Stoltenberg, NATO’nun Doğu Avrupa’daki varlığını artırdıklarını, Ukrayna’ya yardımlar yaptıklarını, NATO ülkelerinin Rusya ile çatışma arayışında olmadığını vurguladı.

‘ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPMALIYIZ’ 
Stoltenberg, ‘Nihai sorumluluğumuz 1 milyar vatandaşımızı güven içinde tutmaktır. Bu da şu anlama gelmektedir. Çatışmanın Ukrayna’nın ötesine geçmesini önlemek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.’ ifadesini kullandı.

KANADA, GÜVENCE OPERASYONU’NU SÜRESİZ UZATMA KARARI ALDI 
Trudeau ise Avrupa’daki NATO misyonlarına Kanada’nın 2014’ten beri destek verdiği Güvence Operasyonu’nu süresiz şekilde uzatma kararı aldıklarını bildirdi. Trudeau normal şartlarda gelecek yıl bitmesi planlanan operasyon kapsamında Doğu Avrupa’daki desteklerinin süreceğini aktardı.

İSPANYA İLAVE ASKER GÖNDERİYOR 
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de Ukrayna’daki savaşın tek sorumlusunun Putin olduğunu belirterek, ‘Putin’e açık bir mesaj göndermek istiyorum. NATO birlik içinde ve hiç olmadığı kadar güçlü. Temel taahhüdümüz barıştır. NATO savunma amaçlı bir ittifaktır ve şimdiye kadarki tüm eylemlerimiz çatışmayı önlemek için caydırıcı çabalardır.’ dedi.

Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımların şu anda en güçlü silahları olduğunu vurgulayan Sanchez, bu konuda birlik içinde olmanın önemine değindi.

 

Recent Posts

  • Gündem

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı: "Meydan Okumak Benim Hayat Sembolüm" Bir Kız Çocuğunun Cesareti Gazze'den…

7 saat ago
  • Gündem

Yahya Sinwar Kimdir?

Yahya Sinwar Biyografisi Yahya Sinwar (Arapça: يحيى السنوار, D.T 1962), Yehya Sinwar olarak da bilinir,…

7 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı

Gazze'de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı Gazze Şeridi'nde Kıtlık Tehdidi Yeniden Gündemde Gazze Şeridi'ndeki…

8 saat ago
  • VİDEOLAR

FETVA İSTE “Kabir Azabı”

9 saat ago
  • Gündem

BAŞ ÖRTÜLÜ HAKİM LAİKLİĞE AYKIRIDIR

Önce 17 Mayıs 2024 tarihli haberi okuyalım: {Başörtülü Hakimeyi reddetti... Gerekçe Laikliğe aykırılık. Ankara 1'inci…

9 saat ago
  • Gündem

PUT KRAVAT

Odatv yazarlarında Hurrem Elmascı Cumhurbaşkanımızın taktığı son kravatın desenlerini pek beğenmiş ve sırası gelmişken kravatın…

10 saat ago