EDİTÖRDEN

Netanyahu: “İsrail’i 2016’da Putin Kurtardı”

Mirat Haber Ajansı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2016 yılında İsrail’i potansiyel bir BM Güvenlik Konseyi kararından kurtardığını söyledi. İsrail Hayom gazetesi, yaklaşık altı ay önce yaptığı bir röportajda Netanyahu’nun “BM Güvenlik Konseyi’nde veto gücüne sahip süper güçlerden birinin lideri olan bir arkadaşından” bir karara karşı oy vermesini istediğini söyledi. Netanyahu’ya göre lider, bu isteği yerine getirdi.

Söz konusu karara eski Başkan Barack Obama başkanlığında ABD öncülük etmişti. Kabul edilmiş olsaydı, İsrail’i 1948 sınırlarına dayanan bir Filistin devletini kabul etmeye zorlayacaktı. İsrail gazetesi, kararın ayrıntıları hakkında bilgilendirildikten sonra Netanyahu’nun Putin’i aradığını ve bölgesel istikrarı bozacağını ve İsrail’e zarar vereceğini açıkladı. Netanyahu, Putin’den kararı bozmak için Güvenlik Konseyi vetosunu kullanmayı planladığını söylemesini istedi. Putin kabul etti. Netanyahu Rusya’nın bu kararı veto edeceğini söyledi. Obama’yı planından vazgeçmeye zorlayan şeyin bu olduğunu söylüyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova 17 Haziran Çarşamba günü İsrail medyasının bu konudaki haberlerini yalanladı. Zakhrova, İsrail gazetesinin raporunu “tamamen saçma” olarak nitelendirdi, çünkü Rusya 1988’de 1967 öncesi sınırlar içinde Filistin devletini tanıdı. Ayrıca Rusya’nın iki devletli çözüme verdiği desteği yeniden teyit ettiğini belirtti.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

5 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

5 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

6 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago