Parlamento Binasında Yangın Çıktı

Güney Afrika parlamento binasında sabah vakitlerinde çıkan yangın söndürülürken, olaya yönelik 1 şahsın gözaltına alındığı açıklandı. Devlet Başkanı yangını “korkunç ve yıkıcı bir olay” olarak nitelendirdi.

Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da yer alan parlamento binasında yerel saatle 06.00’da çıkan yangın söndürüldü. Parlamento binasında büyük zarara sebep olan yangınla ilgili polisin 51 yaşındaki bir adamı gözaltına aldığı ve sorgusunun devam ettiği aktarıldı.

Parlamento binasına ziyarette bulunan Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, yangını “korkunç ve yıkıcı bir olay” olarak niteledi.

Parlamento binasındaki yangın söndürme sisteminin düzgün çalışmadığını ifade eden Ramaphosa, yangına dakikalar içinde müdahalede bulunan itfaiyecilere övgü yaparak, itfaiyecilerin müdahalesi olmaması durumunda parlamentonun alt kanadı olan Ulusal Meclis’in bütünüyle “küle” dönüşebileceğini açıkladı.

İTFAİYECİLER GELDİĞİNDE YANGIN ALARMI ÇALMAYA BAŞLADI

Emniyet ve güvenlik sorumlusu Belediye Komitesi üyesi Jean-Pierre Smith yaptığı açıklamada, parlamento binasında bulunan eski toplantı salonunun üzerindeki çatının “tamamen yok olduğunu” ve hasarın henüz bütünüyle değerlendirilmediğini aktardı. Smith aynı zamanda, parlamentonun yangın sisteminin arızalı olduğunu belirterek, yangın alarmının itfaiyeciler olay yerine intikal ettiğinde çalmaya başladığı açıklamasında bulundu.

Yetkililer, yangının parlamento binasının üçüncü katında bulunan ofislerde başladığını ifade ederek, yangının hızla Ulusal Meclis bölümüne yayıldığını belirtti. Yangında kimsenin yaralanmadığını söyleyen yetkililer, yangının çıkış sebebinin henüz tespit edilemediği bilgisini verdi.

Cape Town’da bulunan parlamento binası, en eskisi 1884’te inşa edilen üç bölümden meydana geliyor. 1920’lerde ve 1980’lerde inşa edilen yeni bölümler Ulusal Meclis’e ev sahipliği yapıyor.
Diğer taraftan parlamentoda bir yıldan kısa bir zaman içinde ikinci defa yangın felaketi yaşanırken, geçtiğimiz sene mart ayında elektrik arızası sebebiyle yangın çıkmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

14 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

14 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

15 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago