Ramazan Mısırlı kadın fırıncıların geçimine katkı sağlıyor

Nur Al-Sabah Mohammed ve fırıncı ekibi için kutsal Ramazan ayı boyunca işler hareketli. Ürettikleri ekmekleri satmak için haftada iki kere Kahire’ye gidiyorlar.

Mirat Haber Ajansı

35 yaşındaki Nur Al-Sabah Mohammed ve fırıncı ekibi için kutsal Ramazan ayı boyunca işler hareketli. Kadınlar trenle Kahire’ye 150 kilometre uzaklıktaki Beni Suef şehri yakınlarındaki bir çiftçi köyünde komşular tarafından üretilen metal tepsilerde üst üste yığılmış ekmeklerini, yumurtalarını, sebzelerini ve peynirlerini satmak için trenle Kahire’ye gidiyor.

Ramazan ayında, oruç tutan Müslümanlar gün batımından sonra oruçlarını açıp geniş aile yemeklerinde kendilerini şımartırken ve malzemeleri önceden stoklarken, kadınlar normal üretimlerini ikiye katlıyor. Muhammed’in kızı ve gelini, son beş yıldır işgal ettikleri kaldırımdaki noktalardan ürünlerini satmak için haftada iki kez Kahire’ye iki buçuk saatlik tren yolculuğu yapıyor. Akşam 10’da yola çıkıp, çocuklarını köyde bırakıp ve ertesi akşam ürünleri tükendikten sonra geri dönüyorlar.

Beni Suef’te ise kazancı, diğer ürünlerle birlikte, her biri son 15 kilogram ekmek satışından yaklaşık 1,91 dolar kazanan diğer üreticilere dağıtıyorlar. Muhammed’in gelini Noura Hassan: bu şekilde yaşamımız için çok çalışıyoruz ve birbirimizi daha güçlü hale getirdiklerini belirtti. Bu kadınların kocalarına ve çocuklarına yardım ediyor olması da iyi bir şey.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

12 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

12 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

13 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago