Avrupa

Rusya, Ukrayna Sınırında Etten Duvar Ördü

NATO erken uyarı sistemlerinin gözlemlerine göre Rusya, Ukrayna sınırı ve işgal altında bulundurduğu Donbass’a asker yığıyor. Kırım’ı askerle dolduran Rus yönetimi, 150 bi civarında bir askeri gücü de Ukrayna sınırına gönderiyor.

Kuzey Atlantik İttifakı (NATO), Rus birliklerinin Ukrayna sınırına yakın “olağandışı hareketini” izliyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna sınırına olağandışı asker yığdığını” duyurdu. Stoltenberg, “NATO durumu yakından izliyor ve olaylar geliştikçe hızla yanıt vermeye hazır” olduğunu da sözlerine ekleyerek şunları söyledi:

“Bazı olağandışı hareketler ve (Rus ordusunun) kuvvet yoğunlaşması fark ettik, bu yüzden teyakkuzdayız. Her türlü gelişmeye cevap vermeye hazırız.”

Diğer yandan, ABD Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanları Komitesi başkanı General Mark Milli, Rus ordusunun Ukrayna sınırındaki bölgelerdeki eylemlerinin herhangi bir saldırı operasyonu hazırlamak gibi olmadığına inandığını söyledi.

Halbuki 5 Kasım’da Pentagon sözcüsü Tuğamiral John Kirby, Rusya’yı Ukrayna’nın doğu sınırlarına askeri yığınak yapma hedeflerini açıklamaya çağırarak şunları söylemişti:

“Rusya’nın tansiyonu yükseltmeyi veya saldırganlığı hedefleyen herhangi bir eylemi ABD’yi ciddi şekilde ilgilendirecektir. Rusya’yı niyetlerinde daha net olmaya çağırıyoruz.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

14 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

14 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

15 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago