Rusya Yeniden İdlib’i Bombalamaya Başladı

Mirat Haber Ajansı

Çeşitli uluslararası kaynakların bildirdiğine göre, Rus hava kuvvetlerine ait jetler, iki gün önce Türkiye ile kararlaştırılan bir ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana ilk kez Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’de muhaliflere ait bazı kasabalara havadan bombardıman saldırısında bulundu.

İdlib vilayetinin güneyindeki Han el Subl, Masaran ve diğer birçok kasabanın hava saldırılarında iki günlük bir sükunetten sonra yeniden hedef alındığını bildiren görgü tanıkları, muhalefetin bu son kalelerinin daha önce bir aydan fazla bir süre boyunca süren taarruzda bombalandığını belirttiler. Muhalifler, korkunç Rus hava saldırılarının kısa bir rahatlamanın ardından yeniden başladığını,  yüz binlerce İdlibli sivilin son dönemdeki Rus jetleri ve Suriye topçularının saldırısından dolayı İdlib eyaletinden kaçtığını belirtiyorlar.

Üst düzey ABD’li yetkililerse bu ay, İdlib vilayetinde kaçmakta olan en az 300.000 sivilin insani durumunun çok daha çetin hale geldiği beyanını verdiler. Bu, Türkiye sınırındaki kamplarda bulunan yarım milyon göçeme ek bir sayı. Saldırılar ilerlediğinde bu 800.000 mültecinin Türkiye’ye sığınması da Türkiye’nin en büyük endişesi olarak gösteriliyor.

Birleşmiş Milletler’e göre son saldırı Rusya’nın liderliğindeki askeri harekata maruz kalan 3 milyon insanın büyük çoğunluğunun kadın ve çocuk. Suyriye Rus ortak güçleri, 3 milyon Müslüman Suriyelinin kapana kısıldığı Idlib eyaletinin kalabalık bölgelerine yakınlaştı.

Moskovaya bağlı özel kuvvetler, Şam hükümeti birlikleri ve bazı Şii unsurlardan oluşan rejim güçleri, nüfusun yoğun olduğu yerlerde El Kaide militanlarının terör saldırılarını önlemek amacıyla geldiklerini iddia ediyorlar. Ruslar halkın emniyeti için rejim denetimindeki bölgelere göçmeleri için koridorlar açtığını ifade etse de bölge sakinleri, rejimden korktukları için Türkiye sınırına yöneliyor.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Esad rejiminin kuzeybatıdaki ateşkes ihlallerini durdurmaya kararlı olduğunu söyledi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

DÜNYADA ŞERİATLA YÖNETİLEN TEK ÜLKE İSRAİL’DİR!

Dünyada  Şeriatla Yönetilen Tek  Ülke İsrail'dir.. Yeryüzünde dini yönetim, diğer adıyla şeriatla yönetilen tek devlet…

20 dakika ago
  • Ekonomi

Bakanlık Düğmeye Bastı: Tavuk Etine İhracat Sınırlaması Getirildi!

Son zamanlarda artan beyaz et fiyatları nedeniyle Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Tavuk eti ihracatı aylık…

2 saat ago
  • Gündem

Columbia Üniversitesi ile Eylemci Öğrenciler Arasında Uzlaşı Sağlanamadı

Columbia Üniversitesi ile eylemci öğrenciler arasında uzlaşı sağlanamadı.. Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları: Uzlaşı Sağlanamadı, Öğrencilere…

3 saat ago
  • Gündem

ÜLKEMİZİN İLK VEGAN RESTORANI “TELEZZÜZ” AÇILDI

Medyaya yansıyan 29 Nisan 2024 tarihli günlük haberlerden biri şöyle: Ünlü ‘Koç’lardan merhum Vehbi Koç’un…

4 saat ago
  • Gündem

ERDEMLİLER İTTİFAKI (HİLFÜ’L-FUDUL) HER ZAMAN VE HER YERDE KURULMALIDIR

İslam alimi olan Ali Muhyiddin el-Karadaği Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanıdır. O, Gazze'deki ve dünyanın…

5 saat ago