Dünya

Savunma Bakanından PENTAGON’a Dava

ABD’de devlet sistemi her geçen gün dökülmeye devam ediyor. Eski ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Pentagon’a dava açtı. Esper’in dava açmasının nedeni, yayımlanan anılarına PENTAGON’un sansür uygulatması olarak belirtildi.

Demokratlar, iktidarı devraldıklarından beri Cumhuriyetçilerin icraatlarına yönelik çok sıkı baskılar uyguladıkları biliniyor. Eski Savunma Bakanı’nın kendisine bağlı bir kurumu dava açması ABD tarihinde ilk kez görülen bir olay olarak kayıt altına alındı.

ABD savunma eski Bakanı Mark ESyer, Trump döneminde en uzun süre çalışan bakan olarak biliniyor. Esper’in savunma ve askeri yönetim anlayışı ABD içerisinde ciddi tartışmalara sebep olmuş ve Demokratlar iktidara geldiklerinde Esper’in politikalarından vazgeçeceklerini belirtmişlerdi. Yapılan seçimde Trump kaybedince Bakan Esper de koltuğundan olmuştu. Bunun üzerine anılarını kaleme alıp yayımlayan Esper, ABD’de dönen bazı kirli işlere de ışık tutmuştu.

PENTAGON, Esper’in anılarının önemli bir kısmının devlet sırrı niteliğinde olduğunu ve bunların kitaptan çıkarılması için başlattığı girişimlerde başarılı olmuş ve Esper’in anılarının sansürlü yayımlanmasını sağlamıştı.

PENTAGON’un sansürüne karşı harekete geçen “bakanlığı ifade özgürlüğüne ilişkin ilk değişiklikle korunan anayasal hakları ihlal etmekle” suçlayarak dava açtı.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

5 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

5 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

6 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago