Gündem

SCHENGEN ÜLKELERİNE MİSİLLEME YAPILMALIDIR

04 Temmuz 2023 Euronews Türkçe haberi:

Türkiye’den Schengen vizesi başvurularına ret oranı neden arttı?

Birçok Schengen ülkesinin Türkiye’den başvuruları reddetme oranları 2019’a kıyasla iki katına çıkmış durumda. Estonya, Finlandiya, Fransa ve İsviçre dışişleri bakanlığı yetkilileri, ret oranlarının nedeninin siyasi olmadığını, vize başvurusunda bulunurken sunulan belgelerin güvenilirliğinin dikkate alındığını ifade ettiler.

YER YÜZÜ ALLAHINDIR

Yeryüzü insanoğlu için yaratılmıştır. Bu sebeple insanların dilediği yerlere gidebilmesi asıldır. Ama dünya şartları böle oluşturulmamıştır.

Böyle olunca ülkeler, değişik mülahazalarla vize vermemekte ama ilişkileri istedikleri düzeyde tutabilmek içinde hareket noktalarının siyasi olmadığına vurgu yapmaktadırlar.

Biz Türkiye vatandaşlarına vize verilmemesinin veya asgaride tutulmasının önemli bir sebebinin siyasi olabileceği zannındayız.

Bu durum onur kırıcıdır. Ülke olarak biz de benzeri bir uygulama ile karşılık vermeliyiz. Biz almak için onlara muhtaçsak onlar da satmak için bize ihtiyaçlıdır. Onlar da bizim sağlayacağımız turizm gelirlerine muhtaçtır.

Mesele iddia etikleri gibiyse kişisel başvurular önce bizim ilgili birimimize yapılmalı, onay verilenler Schengen vizesi için baş vurabilmelidirler.

İslami ve milli onurumuzu korumak önce bizim görevimizdir.

Schengen Vizesi   Misilleme  Milli Onur

 

Recent Posts

  • Gündem

Eşek Arıları İsrail Ordusuna Saldırdı

Eşek Arıları İsrail Ordusuna Saldırdı. İsrail ordusu radyosundan  yapılan açıklamada şöyle denildi. "Gazze'nin güneyindeki tampon…

5 saat ago
  • Gündem

İsrail Hunharca Bombalamaya Devam Ediyor

İsrail Hunharca Bombalamaya Devam Ediyor İsrail'in Gazze'ye Gece Boyunca Yaptığı Bombardımanlar Sonucunda Ölü ve Yaralılar…

6 saat ago
  • Gündem

ABD’li Senatörün Gazze Yorumu: “Gazze Hiroşima Olsun”

ABD'li Senatör Lindsey Graham Gazze Hakındaki Rezil İfadelerine Tepki Yağdı. Gazze İçin "Gazze Hiroşima Olsun"…

7 saat ago
  • Gündem

Türk Yahudisi Erroll Gelardin’in Sözleri Doğru mu?

Türk Yahudisi Erroll Gelardin'in Sözleri Doğru mu? Atatürk Sabataycı mı? İsrail vatandaşı Türk Yahudi yazar…

9 saat ago
  • Gündem

Küresel Tehditlere Karşı Aile: II. Uluslararası Sempozyum Gaziantep’te Başlıyor

Küresel Tehditlere Karşı Aile: II. Uluslararası Sempozyum Gaziantep'te Başlıyor Küresel tehditlere karşı ailenin önemi üzerine…

9 saat ago