Gündem

SENATÖRLERİN YARGIYI TEHDİT VAHŞETİ

Sürekli yazıyoruz ve yazmaya da edeceğiz.

İnsanları sürekli olarak insanlık çizgisinde tutacak, adalet ve erdemlere yöneltecek tek otorite Allah’a ve ölüm ötesi hayatına ve bu hayatın sorgulamasına; Cehennem ile ceza görüleceği veya Cennet ile mükâfat alınacağı hakikatine imandır.

Bu hakikat,-tahrife uğratılmış olsa da- Hz. İsa’nın tebliği olan Hıristiyanlıkta da temel olan bir inançtır.

Bu imanı taşımayan insanların güç yetirebildiklerinde zehirli yılanlara dönüşmeleri beklenebilir. Bunun binlerce örneği vardır.

Hayvanlardan önemli bir farkı da hukuka inanç olması gereken insanların ancak terör bataklığına saplanmış olanlarınca yapılacak bir eylemi medeni  kişiler yapabilir mi?

Uluslar arası bir mahkemenin tehdit edilmesinden söz ediyoruz.

Vahşi kovboyların nesillerinde bunu da gördük. 08, 2024 tarihli medyaya düşen haberi okuyalım:

UCU’MEYE TEHDİT

“Netanyahu ve İsrailli bakanlara, Gazze krizi nedeniyle uluslararası tutuklama emri çıkarabileceği söylenen Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) ABD’li 12 Senatör’den tehdit geldi. UCM’ye mektup yollayan senatörler, mahkeme ve personelini yaptırımla tehdit ederek şöyle dediler:

Sizi ve ailelerinizi ABD’ye girişten men ederiz.”

AMERİKA İÇİN HAK DEĞİL GÜÇ ASILDIR

Daha önce Beyaz Saray, UCM’nin soruşturmasını desteklemediklerini söylemiş ve UCM’nin İsrail’i ve Netanyahu’yu yargılama yetkisinin olmadığını ileri sürmüştü.  Fakat ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz yıl UCM, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik yakalama kararı çıkardığında “Bence haklı (bir karar)” demiş, mahkemenin yetkisini kabullenmişti.

MODERN SIĞIR ÇOBANLARI UYARI TANIMAZ

UCM tarafından geçen cuma günü yapılan açıklamada, mahkeme ve mahkeme personeline yönelik tehdit ve gözdağı çabalarına “durdurun” çağrısında bulunulmuştu.

X isimli sosyal medya platformunda yapılan açıklama şöyleydi:

Mahkemenin yetki alanına giren soruşturmalar veya davalar hakkında kararlar alması durumunda bireyler, mahkemeye veya mahkeme personeline karşı misilleme yapmakla tehdit ettiğinde bu mahkemenin bağımsızlığını ve tarafsızlığını zayıflatır.

Açıklamada şu ifadeler de yer almıştı:

Yetkilileri engellemeye, yetkililere gözdağı vermeye veya onları uygunsuz şekilde etkilemeye yönelik tüm girişimlerin derhal durdurulması konusunda ısrar ediyoruz.

ALLAH DÜNYAMIZI KORUSUN

Amerika’da vahşete yönelen ve yönelten yalnızca bu 12 senatör değil. Verdikleri siyasi destek ve yaptıkları silahlı yardımlarla İsrail’in Gazze katliamına onay veren ve arka çıkan Amerika yönetiminin tamamı bu vahşi senatörler gibidir.

Allah dünyamızı bu vahşi siyonistler ve uşaklarından korusun…

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

Recent Posts

  • Makale

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE)

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE) Rusya’da, gerçek anlamda ülke muhalefetine yeni anlamlar yükleyen batı güdümlü…

6 saat ago
  • Gündem

SULTAN VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR! (I)

Gelin bugün tarihin tozlu rafları arasında küçük bir gezinti yapalım… İdeoloji simsarlığı yapmadan… İşin gerçeği,…

15 saat ago
  • Makale

İSLAM GENÇLİĞİ TEBLİĞ VE MUSAB BİN UMEYR ÖRNEĞİ

Hucurat Suresinin on beşinci âyetinde işaret buyurulduğu üzere Müslüman için hayat, iman ve cihad’dır. Cihadın…

15 saat ago
  • Gündem

BAŞÖRTÜSÜNDEN VAZ GEÇME DENEYİMİ

Ayşe Böhürler  Yenişafak’ta yayınladığı” Başörtüsünden Vaz Geçme Deneyimi “ başlıklı yazısının son bölümünde  şöyle diyor:…

16 saat ago
  • Gündem

İKÇÜ’deki Gazze Çadırı İkinci Haftasını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere karşı sürdürdüğü ölümcül saldırılara karşı bir…

17 saat ago
  • Makale

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ!

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ! Kamu Yararına çalışan “Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği”ni zaman zaman ziyarete giderim.…

17 saat ago