Sen miydin Kudüs’ü İsrail’in Başkenti İlan Eden:Donald Trump’la Netanyahu bir birine girdi

Donald Trump Netanyahu’yu hainlikle suçladı
Donald Trump, başkanlığı döneminde sınırsız destek verdiği İsrail Başbakanı Netanyahu’yu şimdi hain olarak nitelendiriyor. Netanyahu’nun Biden’i tebrik eden ilk isim olmasını hazmedemeyen Trump, “Jest için İsrail’in Golan’daki egemenliğini tanıdım. Nisan 2019 seçimlerinden hemen önce yaptım. Ben olmasam seçimi kaybedecekti” şeklinde ifade etti

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Binyamin Netanyahu’ya kızgın olduğunu ve kendisiyle uzun süredir konuşmadığını söyledi. İsrail’in önemli gazetelerinden Yediot Aharonot, Trump ile Netanyahu arasındaki kavgayı manşetine taşıdı.

Gazetenin haberine göre Trump, eski İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, ABD başkanlığını kazanır kazanmaz Joe Biden’ı tebrik etmeye koştuğunu ve bunun büyük bir hata olduğunu ifade etti. “Kimse Netanyahu için benden daha fazlasını yapmadı” diyen eski ABD lideri, kendisi olmasaydı İsrail’in çoktan yok olacağını öne sürdü.

Trump, Netanyahu’ya jest yapmak için İsrail’in Golan’daki egemenliğini tanıdığını ancak eski dostunun Biden’ı kendisine tercih etiğini söyledi.

BEN OLMASAM NETANYAHU SEÇİMİ KAYBEDECEKTİ
İsrailli gazeteci Barak Ravid ile yaptığı röportajda Trump, Biden’ı seçim zaferinden dolayı tebrik ettiğinden beri Netanyahu ile konuşmadığını açıkladı.

Netanyahu’ya yaptığı jestlere örnek olarak, İsrail’in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıma kararı aldığını belirten Trump, “Bu büyük bir olaydı. İnsanlar bunun inanılmaz bir hediye olduğunu söylüyor. Nisan 2019 seçimlerinden hemen önce yaptım ve bu da ona çok yardımcı oldu. Ben olmasam seçimi kaybedecekti” dedi.

BEN OLMASAYDIM İSRAİL ÇOKTAN YOK OLACAKTI
Eski İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Biden’ı kutlamak için çektiği videoyu görünce çok sinirlendiğini belirten Trump, “Tartışmalı seçim sonucunda kazanan rakibimi tebrik eden ilk kişi, kendisi için her şeyi yaptığım Netanyahu’ydu. Sessiz kalabilirdi, korkunç bir hata yaptı” ifadelerini kullandı. Daha mürekkep kurumadan Biden’ı tebrik etmeye koşan eski dostunun ihanetine uğradığını söyleyen Trump ayrıca, kendisi olmasa İsrail’in çoktan yok olacağını iddia etti.

Recent Posts

  • Gündem

Denizlerin Bir Sonraki Süper Gücü Türkiye mi?

Denizlerin Bir Sonraki Süper gücü Türkiye mi? TCG Anadolu'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve…

10 saniye ago
  • Gündem

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Hamas'tan İsrail'e "Kırmızı Çizgimiz" Mesajı Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanırken, Hamas yetkilileri…

1 saat ago
  • Ekonomi

Yeni Otomobil Düzenlemesi: Araç Bayilerde Zamlanmayacak

"Araç bayilerde zamlanmayacak" düzenlemesi, otomobil satış süreçlerindeki fiyat istikrarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın…

3 saat ago
  • Gündem

Avrupa’da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu

Avrupa'da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu... Kayıp Göçmen Çocuklar: Avrupa'da Artan Bir…

4 saat ago
  • Gündem

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Eylemleri Yayılıyor

ABD Üniversitelerinde Filistin'e Destek Eylemleri Yayılıyor California Üniversitesi öğrencilerinin Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarını protesto etmek…

4 saat ago