Dünya

Sızan Belgeler: İran-Rusya’nın ABD Güçlerini Suriye’den Kovma Planı

Sızan gizli ABD istihbarat belgeleri, İran’ın Suriye’deki ABD güçlerine yönelik yeni bir saldırı aşamasına hazırlık olarak Suriye’deki milisleri silahlandırdığını ve ABD güçlerini bölgeden çıkarmak için daha geniş bir strateji üzerinde Rusya ile birlikte çalıştığını ortaya çıkardı.

ABD Ulusal Muhafızlarına bağlı bir unsur tarafından sızdırılan ve geçtiğimiz Nisan ayında ortaya çıkan Pentagon belgeleri arasında yer alanbu  belgeler, Washington Post tarafından yayınlandı. Geçen Nisan ayında ortaya çıkan belgelerin, İran ve müttefiklerinin yeni bir güç oluşturduğunu ve bu gücü ABD askeri araçlarını hedef alıp Amerikan askerlerini öldürmek için tasarlanmış zırh delici bombalar kullanmak üzere eğittiklerini gösterdiğini söyledi.

Mevcut ve eski istihbarat yetkilileri, drone saldırılarının 6 Amerikan askerini yaraladığını ve yeni patlayıcı bombaların “Amerikan kayıplarının sayısını artırabileceğini ve ABD ile İran arasında daha geniş bir askeri çatışmayı başlatabileceğini” ortaya çıkardı.

Patlayıcı bombalar

Washington Post, Patlayıcı Tesirli Bombalar (EFP) olarak adlandırılan bu tür silahların daha önce ABD’nin Irak’ı işgali sırasında (2003-2011) İran destekli milisler tarafından ABD askeri konvoylarına ölümcül saldırılar düzenlemek için kullanıldığını bildirdi.

ABD’li yetkililer, İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü’nün uzmanların tank zırhını parçalayabildiğini söylediği bu patlayıcı cihazların testlerini denetlediğini ve kullanıcılarını eğittiğini aktardı. Gazete, bu testlerin Suriye’nin başkenti Şam’ın doğusunda yapıldığını belirtti.

Çeviri: Tuğba Hamarat

Kaynak: www.asharq.com

Recent Posts

  • Makale

KÜLT ÖRGÜTLENMELER (KARANLIKLAR CEMAATİ)

Dünya üzerinde Sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler Selanik ve İzmir’dir.350 yıldır yönetim kadrolarının vazgeçilmez…

3 saat ago
  • Gündem

İSLAM’A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI

İSLAM'A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI Ali Rıza Demircan Hocamızın bu sözlerini daha iyi anlayabilmek…

4 saat ago
  • Makale

MÜSLÜMANLAR İÇİN HER GÜN ANNELER GÜNÜ OLMALIDIR

    Yaratandan ötürü bütün canlılara merhameti ve tüm in­sanlara sevgiyi öğütleyen dinimiz, husûsiyle anne…

4 saat ago
  • Makale

“NECİP FAZIL’SIZ EDEBİYAT OLUR MU?”

Kadim dostum Muzaffer Doğan Beyle sohbet ederken, başlık yaptığım bu cümleyi kullanmıştı: “Necip Fazıl’sız edebiyat…

5 saat ago
  • Gündem

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.. Ayağının altını öpmemiz gereken annelerimizin ve anne adaylarımızın anneler gününü kutluyor…

5 saat ago
  • VİDEOLAR

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

https://youtu.be/6yhiDDwqaxc

5 saat ago