Dünya

Sudan’da Darbe Yönetiminden İsrail İle İş Birliğine Övgü

Sudan’da cunta yönetiminin lideri Abdulfettah Burhan, İsrailli yetkililerle yapılan temaslarla alakalı çıkan tartışmalara yanıt verdi. Sudan’da cunta yönetiminin lideri Abdulfettah Burhan, İsrailli yetkililerle yapılan temaslarla alakalı çıkan tartışmalara dair, görüşmelerin siyasi değil güvenlik iş birliği amaçlı olduğunu öne sürdü.

Askeri darbeden beri ilk defa televizyon karşısına çıkan Burhan, ülkedeki protestolar üzerine Batı’dan gelen yaptırım tehditleri ve İsrail ile ilişkiler hakkında yorumlarda bulundu. Cunta lideri, Batı’nın “protestolarla alakalı yanlış bilgiye sahip olduğunu” iddia etti.

Aynı zamanda İsrail’le iş birliğinden övgüyle söz eden Burhan, iki ülke arasındaki bilgi alışverişinin “ülkedeki şüpheli savaşçıların tutuklanmasında büyük rol oynadığını” söyledi. Sudan’da geçtiğimiz yıl Ekim ayında yapılan darbeden beri halk ile darbeci yönetim arasındaki gerilim sürüyor.

Abdulfettah El-Burhan Kimdir 

Ekim 2021de Başbakan Abdullah Hamduk’u deviren bir darbeye öncülük ettikten sonra Sudan Silahlı Kuvvetleri Baş Komutanı olarak fiilen Sudan devlet başkanı olan Sudanlı bir politikacı ve Sudan Ordusu generalidir. El-Burhan, Sudan’ın demokrasiye geçişine rehberlik etmek için 2019’daki Sudan Devrimi’nin ardından kurulan ülkenin kolektif devlet başkanı olan Sudan Egemenlik Konseyinin eski başkanıydı.

Recent Posts

  • Makale

KÜLT ÖRGÜTLENMELER (KARANLIKLAR CEMAATİ)

Dünya üzerinde Sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler Selanik ve İzmir’dir.350 yıldır yönetim kadrolarının vazgeçilmez…

9 saat ago
  • Gündem

İSLAM’A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI

İSLAM'A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI Ali Rıza Demircan Hocamızın bu sözlerini daha iyi anlayabilmek…

10 saat ago
  • Makale

MÜSLÜMANLAR İÇİN HER GÜN ANNELER GÜNÜ OLMALIDIR

    Yaratandan ötürü bütün canlılara merhameti ve tüm in­sanlara sevgiyi öğütleyen dinimiz, husûsiyle anne…

10 saat ago
  • Makale

“NECİP FAZIL’SIZ EDEBİYAT OLUR MU?”

Kadim dostum Muzaffer Doğan Beyle sohbet ederken, başlık yaptığım bu cümleyi kullanmıştı: “Necip Fazıl’sız edebiyat…

11 saat ago
  • Gündem

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.. Ayağının altını öpmemiz gereken annelerimizin ve anne adaylarımızın anneler gününü kutluyor…

11 saat ago
  • VİDEOLAR

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

https://youtu.be/6yhiDDwqaxc

11 saat ago