Suud Roketi Yemenli Aileyi Ortadan Kaldırdı

Mirat Haber Ajansı

Beş yıldır Suudi Arabistan tarafından bombardımanı ve Suudlarla Birleşik Arap Emirlikleri tarafından ortak desteklenen Güney Yemen güçlerinin saldırısı altındaki Yemen’de yayın yapan El-Mesire televizyonu, hafta sonunda komple bir ailenin tek bir bombayla topyekün ortadan kaldırıldığı bilgisini verdi.  Olay Sa’ada’nın Razi bölgesindeki Ben-i Seyyah sivil bölgesine yönelik Suudi roket saldırısında, baba, anne ve çocukların hepsinin yemek yerken hayatını kaybetmesiyle gerçekleşti.

Güney Yemen taaruzu altındaki Sa’ada kentininsınır mahallelerinde sivil kayıplara neden olan ve mülkleri yok eden günlük Suudi bombardımanı ağır kayıp verdirdi. En son gerçekleşen bu Suud savaş suçu, ölümcül Korona pandemisine karşı küresel bir mücadele ortasında gerçekleşmesi Suud askeri güçlerinin insan yaşamına verdikleri önemi ortaya koydu. Savaş 100.000 üzerinde sivilin doğrudan öldürülmesi ve yüzbinlerce, bazı kaynaklara göre milyonlarca sivilin de buna bağlı sağlık malzemesi yetersizliği, çok ağır sonuçları olan Kolera ve Dang Humması salgınları, açlık, susuzluk ve benzeri nedenlerle ölmesine neden oluyor. Suudi Arabistan ve bu savaşın başlatıcısı Bin Salman, Kuzey Yemen’de yoğunlaşmış güçlerin, başkent Sana’nın ve askeri geleneği olan Şii Husi milislerin direnişi sonucunda bir kazanç elde edemedi.

Yemenliler Suriyelilerin aksine kaçabilecek bir yere ve yola da sahip değil. Ülke Batı ve Güney’de abluka altındaki Hint okyanusu sahilleriyle çevriliyken Kuzeyde’de ülkeyi işgal eden Suudi Arabistan ile Doğu’daysa tamamen Güney Yemen ve kabileler denetimindeki çöl arazi ardından Suudi müttefiği Umman sınırı bulunuyor.

Ülkede henüz hiç Korona vakası bulunmadıysa da bu ülkede yayılması durumunda sağlık sistemi ve hastaneler Suud’lar tarafından bombalandığı için Kolera ve Dang Hummasına ek olarak ağır ölümcül sonuçları olabilecek.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

16 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

16 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

17 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

2 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

2 gün ago