islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,2207
EURO
50,5377
ALTIN
7.136,03
BIST
13.092,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

Epstein Savaşının: Perde Arkasında Şantaj var

Epstein Savaşının: Perde Arkasında Şantaj var

Orta Doğu’da “Epstein Savaşı” İddiası: Tara Reade’den Küresel Siyaseti Sarsacak Çıkış

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği ortak operasyonlar dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, Amerikalı dış politika analisti Tara Reade, gündemi sarsacak bir iddiayı ortaya attı. Reade, Washington yönetiminin Orta Doğu’daki askeri hareketliliğinin ardında, sanılandan çok daha farklı ve karanlık bir ajanda olduğunu öne sürdü.

“Epstein Savaşı”: Perde Arkasındaki Şantaj Ağı mı?

Tara Reade, bölgede tırmanan gerilimi ve askeri müdahaleleri “Epstein Savaşı” olarak nitelendirerek dikkatleri üzerine çekti. Reade’in iddiasına göre, Washington’daki karar vericilerin bir kısmı, Jeffrey Epstein ile bağlantılı olduğu öne sürülen ve henüz kamuoyuna açıklanmamış olan “şantaj dosyalarının” üstünü örtmek için bu çatışma ortamını kullanıyor.

Analist, bu operasyonların sadece jeopolitik bir hamle değil, aynı zamanda küresel elitlerin kendi itibarlarını koruma çabası olduğunu savunuyor. Reade’e göre; kaos ortamı, dikkatleri iç siyasetteki skandallardan uzaklaştırmak ve “ulusal güvenlik” kalkanı altına gizlenmek için bir fırsat olarak görülüyor.

Küresel Siyasette Yeni Tartışma: Savaş mı, Gizleme Operasyonu mu?

Reade’in bu çarpıcı çıkışı, özellikle sosyal medyada ve alternatif medya kanallarında geniş yer buldu. Analistin temel argümanları şunlar:

  • Gündem Değiştirme: Büyük çaplı bir savaşın, Epstein davasıyla bağlantılı isimlerin ifşa edilmesini engelleyeceği iddiası.
  • Küresel Elitlerin İşbirliği: Şantaj ağının uluslararası boyutta olduğu ve birçok liderin bu durumdan çekindiği savunması.
  • İran Operasyonlarının Zamanlaması: Operasyonların, içerideki hukuki baskıların arttığı dönemlerle eşleşmesi.

Tara Reade’in “Epstein Savaşı” nitelemesi, Orta Doğu’daki çatışmalara bakış açısını tamamen farklı bir boyuta taşıdı. Washington’ın bu ağır suçlamalara nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.