Tunus ile IMF Yeni Program İçin Anlaşma Taslağı Hazırlıyor

Tunus Başbakanı Necla Buden, hükümetinin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir program için anlaşma taslağı üzerinde çalıştığını belirtti.

Arap Kurum Başkanları Enstitüsünce Susa kentinde düzenlenen Kurum Günleri açılışında konuşanBuden, ülkedeki ekonomi krizin, düşük büyümeden 10 yılda iki katına yükselen ve dış finansman elde etme gücünü etkileyen borca kadar çok yönlü olduğunu ifade etti.

Başbakan Buden, IMF ile yeni program için hazırlanan anlaşma taslağının Tunus’a finansal olarak yardıma hazır yabancı yatırımcılara ve dost ülkelere olumlu sinyaller göndereceğini söyledi.

Borç yapılandırması konusuna değinen Buden, “Tunus devleti, Merkez Bankasındaki döviz rezervlerine bakarak dış taahhütlerini zamanında yerine getirmek istiyor.” diye konuştu.

Tunus ekonomisi, eski Devlet Başkanı Zeynel Abidin bin Ali’nin devrilmesi ile sonuçlanan 2011 devriminden bu yana siyasi istikrarsızlık ve yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle tarihindeki en kötü krizle karşı karşıya geldi.

Cumhurbaşkanı Kays Said’in 25 Temmuz’da Meclisin çalışmalarını dondurması ve başbakanı azletmesi, ardından 22 Eylül’de yetkilerini genişleten yeni kararnameler çıkarmasının yarattığı siyasi baskı ekonomideki gidişatı daha da kötüleştirdiğini belirtti.

Ülkede birçok siyasi grup ve sivil toplum kuruluşu, krizden çıkış için geniş kapsamlı “ulusal diyalog” çağrısı yapmakta.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

4 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

4 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

5 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago