Türkiye ile Hollanda arasındaki gerginlik tırmanıyor

Hollanda hükümeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın “persona non grata” (istenmeyen kişi) ilan edilerek sınır dışı edilmesi konusunda Türkiye’nin “özür dileyin” çağrısını reddetti.

BBC Türkçe’nin haberine göre Mark Rutte, katıldığı bir televizyon programında, Türkiye’nin “özür dileyin” çağrısının hatırlatılması üzerine“İlişkilerin yumuşatılmasından yanayız. Ama özür dileyerek değil. Deli misin?”cevabını verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğluise Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin, “Yok efendim yaptım özür diledim yanımda kâr kalsın yok. Özür dilesen de dilemesen de bunun karşılığını soracağız. Onların maslahatgüzarı, başkonsolosları iki gün önce izin almış, kaçmış… Olacakları biliyor demek ki” diye konuştu.

Hollanda, Cumartesi günü Türk seçmenlerle buluşmak üzere Rotterdam’a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğluile Bakan Kaya‘nın inişlerine izin vermedi. Kaya,iniş izninin iptal edilmesinin ardından karayoluyla Hollanda’ya geçti.

Rotterdam’daki Türk Başkonsolosluğu’na gitmek isteyen Kaya’ya Hollanda polisi izin vermedi ve tarihinde ilk kez bir Türk Bakanı Almanya’ya sınır dışı edildi. Dışişleri Bakanı Bert Koendersde Türkiye ile diyalog arayışının sonuç vermemesi halinde “sert önlemler almaya hazır olduklarını” söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Hollanda’nın tavrını “skandal ve terbiyesizlik” olarak nitelendirdi ve bedelini ödeyeceklerini söyledi. Erdoğan ayrıca, daha önce “Nazi kalıntısı” olarak tanımladığı Hollanda’nın bu davranışının Avrupa’da Nazizm’in “hâlâ ayakta olduğunu” ortaya koyduğunu da belirtti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

11 saat ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

12 saat ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

13 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

14 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

16 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

16 saat ago