Gündem

TÜRKİYE KAPILARINDA DİLENCİLİĞE DE DEVAM ETSİN

Avrupa Birliği, Filistinlilerin en büyük mali destekçilerinden biri.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, AB’nin Filistinlilere yönelik tüm kalkınma yardımı ödemelerini askıya aldığını ve mevcut tüm programları yeniden değerlendireceğini duyurdu.

Mevcut kalkınma yardımı programının 691 milyon euro tutarında olduğunu belirten Macar Komisyon Üyesi, X (eski Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, “Tüm ödemeler askıya alındı, tüm projeler yeniden incelendi, 2023 dahil tüm proje bütçeleri bir sonraki duyuruya kadar ertelendi, tüm program yeniden değerlendirilecek” dedi.

Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısının ardından olağanüstü toplanan AB dışişleri bakanları toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Varhelyi, “İsrail ve halkına yönelik terör ve vahşetin boyutu bir dönüm noktasına işaret ediyor. Hiçbir şey olmamış gibi yol alamayız.

 HAMAS’N SAVUNMA HAKKI YOK MU?

Olağanüstü toplanan AB dışişleri bakanları toplantısında alınan kararları tarafsız olarak inceleyen kişi HAMAS’ı gökten inmiş bir terör örgütü sanabilir.

Filistinliler İsrail kurulduğu günden beri zulüm altında, sayısız şehit verdiler. Evleri başlarına yıkıldı. Her türlü ambargo altında yaşıyorlar. Günden güne de yok edilme politikaları izleniyor.

Hamas var olma mücadelesi yapıyor. Savunma dışında seçenekleri yok. İsrail bomba yağdırırken kendilerini taşlarla savunan Filistinliler ilk defa ciddi bir tavır koyabildiler.

Buna saygı duyulması gerekirdi. Hadi yerme ile yetinin, yok ellerinden geleni yapacaklar. Bunda  sömürdükleri İslam Dünyası’nın uyanmasından duyulan korku da var.

Bunlar Tükiye’yi içlerine almazlar. Bunun ana sebebi korkularıdır. Çünkü onlar geçmişi unutmadılar. Hiçbir Avrupa ülkesi Türkiye’den yana tavır koymaz ve yardım etmez.

Ama biz buna müstahakız. Kapılarında yarım asırdır dilenci gibi beklediğimiz halde onlardan vazgeçemiyoruz. Bu tercih Milletimizin değil yöneticilerimizindir.

Allah Hamas’ın yardımcısı olsun bizi de onlara yardımcı kılsın.

 

Avrupa Birliği                    Filistin                      Hamas                      İsrail              Yardımlar

 

By euronews

 

Recent Posts

  • Gündem

Kasımpaşa Mevlevihanesi Yeniden Doğuyor.

Kasımpaşa Mevlevihanesi Yeniden Doğuyor Kasımpaşa Mevlevihanesi: Osmanlı'nın İrfan Yuvâsı, Yeniden İnsan ve İrfan Vakfı ile…

4 saat ago
  • Gündem

SEKÜLER EĞİTM ŞİDDETİ VE SÖMÜRÜYÜ ENGELLEYEMEZ

Okullarımızda öğrenciler ve veliler tarafından öğretmenlere, bazı öğretmenler tarafından da öğrencilere yönelik şiddet giderek tırmanıyor.…

6 saat ago
  • Gündem

Avustralya, Filistin’i Tanımayı Düşünüyor

Avustralya, Filistin'i Tanımayı Düşünüyor: Barış Sürecinin Bir Parçası Olarak Adımlar Atılabilir Avustralya'nın Potansiyel Tanıma Kararı…

6 saat ago
  • Gündem

İSLAM’A “DEVRİMCİ DİN” DİYEN SONER YALÇIN VE BENZERLERİ ONA İNANIYOR MU?

İSLAM’A “DEVRİMCİ DİN” DİYEN SONER YALÇIN VE BENZERLERİ ONA İNANIYOR MU? Ali Rıza Demircan hocanın…

7 saat ago
  • Gündem

“Vallahi Kaybettin Netenyahu”

Vallahi Kaybettin Netenyahu... Zafer İslam'ın ve Müslümanların! İslam'ın İfadesi: Göç Eden Filistinli Adamın Mesajı Kalpleri…

8 saat ago
  • Makale

“ALLAH KULUNA KÂFİ DEĞİL Mİ?

“Allah kuluna kâfi değil mi?” Zümer Suresi – 36. Ayet Vecihi Hürkuşlar, Selahattin Reşit Alanlar,…

9 saat ago