Gündem

Ukrayna’da Rus Saldırısı Korkusu

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Rusya’nın Ukrayna topraklarına saldırmak için fırsat kolladığını belirtti. Önceki gün ABD’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Bakan Kuleba, Rusya’nın saldırgan tavırlarına devam ettiğini ifade etti.

Rusya, bu günlerde Ukrayna sınırında askeri birliklerini ve teçhizatını artırıyor. Bugün ABD News’e açıklamalarda bulunan Dmıtro Kuleba, Rusya’nın askeri agresifliğine değindi ve Ukrayna topraklarını işgal eden Rusya’nın durmak niyetinde olmadığını açıkladı.

UYANIK KALMALIYIZ

Dmitro Kuleba şu ifadelere yer verdi: “Rus birlikleri ve askeri teçhizatı Ukrayna sınırında yoğunlaşıyor. Bu durum, Rus hükumetinin Ukrayna topraklarına ‘daha fazla ilerlemek için fırsat aradığını’ gösteriyor. Kimseyi korkutmak istemiyoruz, ancak uyanık kalmalıyız. Yedi yıl boyunca Rusya’nın yanında silahlı çatışma yaşadığınızda endişelenmeyi öğreniyorsunuz.”
Kuleba ayrıca, “Ukrayna sınırında altyapımız var. Dolaysıyla Rusya eğer saldırı eyleminde bulunmak isterse bu çok uzun sürmeyecek. Bizim hedefimiz Rusya’nın kararından önce davranmak ve Rusya kararının vermesini önlemek için elimizden gelen her şeyi yapmak” ifadelerini kullandı. ABD’deki temasları hakkında ise “ABD sadece konuşmaya değil, Rusya’yı kontrol altına almaya ve Ukrayna’nın kendini savunma yeteneğini güçlendirmek için harekete geçmeye de hazır” dedi.

Recent Posts

  • Gündem

Türkiye, İsrail ile Tüm Ticaret İlişkilerini Durdurdu!

Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararı, son dönemdeki diplomatik gelişmelerin en çarpıcı ve önemli adımlarından…

8 dakika ago
  • Gündem

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı Geldi

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı geldi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi: Gripten Ayırt…

1 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR III

Rabbimiz Mülk suresinde de şöyle soruyor: “Bu sular çekilse/susuz kalsanız, kaynağından fışkıran lezzetli suları size…

2 saat ago
  • Makale

SÜKÛN

 “Onda 'sükûn bulup durulmanız' için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve…

2 saat ago
  • Gündem

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER “İslami Toplumda Huzur Evi Olmaz”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

3 saat ago
  • Makale

KUR’ÂN’IN İKİNCİ SIRAYA DÜŞÜRÜLMESİ

Çalışmamızın başında “Tek Din” gerçeğini vurgulamış, İslâm’ın Hz. Âdem’den Hz. Peygamber’e kadar gelen tüm peygamberlerin…

3 saat ago