EDİTÖRDEN

Virüs Nedeniyle D-8 Zirvesini Ertelenebilir

Mirat Haber Ajansı

Necmettin Erbakan başbakanlığı döneminde kurulan ama 28 Şubat döneminde rafa kalkan D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü’nü yeniden hedeflenen şekilde canlandırma yönünde Türk hükümetinin girişimleri sonucu bir işbirliği platform olarak kullanılması için Mayıs ayında planlanan zirvesine ev sahipliği yapacak olan Bangladeş, koronavirüs pandemisinden dolayı zirvenin ertelenmesini istiyor. Bangaldeş Dışişleri Bakanı A. K. Abdul Mümin, Türk mevkidaşı Mevlut Çavuşoğlu’na bu konuda tavsiyesini almak için bir mektup yayınladığını söyledi.

Mümin, Nisan ayında ülkelerin çoğunda eve kapanmanın ve dış seyahat engellerinin devam edeceğini ve bu arada Müslüman kutsal Ramazan’ın başlayacağını söyledi. Yetkili, her iki ülkenin ilgili departmanlarının alternatif bir video konferansın nasıl başarılı bir şekilde organize edileceği üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Geçen sefer Türkiye, organizasyonun kuruluşunun 20. yıldönümü münasebetiyle zirveye İstanbul’da ev sahipliği yaptıktan sonra Bangladeş’in Mayıs ayında başkent Dakka’da 10. D-8 zirvesine ev sahipliği yapması planlanıyordu. D-8 1997 yılında Türkiye, Bangladeş, Pakistan, Mısır, Endonezya, İran, Malezya ve Nijerya gibi sekiz başlangıç ülkesi arasındaki ekonomik işbirliği için kurulmuştur.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

4 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

4 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

5 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago