Dünya

Yunanistan’dan ABD’nin Teklifine Ret

Yunanistan’dan, ABD’den gelen “Ukrayna’ya Rus yapımı silah gönderme” teklifine yanıt geldi. Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayatopoulos, “Yunanistan, kendi savunma kapasitesinden ödün veremez.” ifadeleriyle bu teklifi dolaylı yoldan reddetti.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, temaslarda bulunmak üzere Atina’ya gelen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayatopoulos ile bir araya geldi.

Nuland, Atina’nın Ukrayna’ya katkısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Yunanistan’dan Ukrayna’ya ilave silah tedarik etme önerisinde bulundu.Panayatopoulos, ‘Yunanistan, kendi savunma kapasitesinden ödün veremez.’ ifadeleriyle bu teklifi dolaylı yoldan reddetti..

Yunan basınında 17 Mart’ta çıkan haberlerde, Atina’nın Ukrayna’ya ek askeri yardım yapmayı reddettiği kaydedilmişti. Ukrayna tarafı, Yunanistan’ın Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan, eski Sovyet teknolojisine sahip TOR-M1 tipi ve OSA-AK tipi uçaksavar sistemlerini Ukrayna’ya gönderme ihtimalini herhangi bir resmi talep olmaksızın araştırmış ancak Yunanistan’dan olumlu yanıt alamamıştı.

Girit’te bulunan S-300 füzelerine ilişkin bir talep bulunmadığı dile getirilirken, savaşın ilk günlerinde Ukrayna’ya kalaşnikof ve roketatar gönderen Yunanistan’ın Avrupa Birliğinin (AB) diplomatik çözüme vurgu yapan çizgisini takip ettiği savunulmuştu.

 

Recent Posts

  • Gündem

ÜLKEMİZİN İLK VEGAN RESTORANI “TELEZZÜZ” AÇILDI

Medyaya yansıyan 29 Nisan 2024 tarihli günlük haberlerden biri şöyle: Ünlü ‘Koç’lardan merhum Vehbi Koç’un…

32 dakika ago
  • Gündem

ERDEMLİLER İTTİFAKI (HİLFÜ’L-FUDUL) HER ZAMAN VE HER YERDE KURULMALIDIR

İslam alimi olan Ali Muhyiddin el-Karadaği Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanıdır. O, Gazze'deki ve dünyanın…

2 saat ago
  • Makale

Gazze Vicdanı Uyandırıyor Mu?

Vicdan, insanın sahip olduğu ve kendisini insan kılan yegâne özelliğidir. İnsanın yapıp ettiklerini tarafsız bir…

2 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi

Gazze'de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi. Gazze'de, İsrail'in saldırıları ve boğucu kuşatma altında kalan…

3 saat ago
  • Makale

ÜMMETİN DERİN SORUNU

Ümmet: “Renk, ırk, bölge ve cinsiyet farkı gözetilmeksizin, aynı peygambere ve onun getirdiği dine inanalar…

3 saat ago