Yunanistan’ın Gaddar Politikaları

Alman yardım örgütü Pro Asyl, Yunan hükümetine AB fonlarından sığınmacılar için sağlanan nakit ödemeleri durdurma ve sığınmacıları açlığa terk etme suçlamasında bulundu.

Alman insan hakları örgütü Pro Asyl, Yunanistan’a kendisine sığınan yardıma muhtaç insanları açlığa terk etme suçlamasında bulundu. Örgütün yaptığı açıklamaya göre Yunan hükümeti binlerce sığınmacıya yapılan nakit ödemelerini durdurduğu için binlerce sığınmacı açlık çekiyor.

Pro Asyl idari yöneticisi Günter Burkhardt, sığınmacıların korkunç bir halde olduğunu ve AB’nin bu durumu kabul etmesinin düşünülemeyeceğini kaydederek “Yunanistan insan onuruna aykırı, gaddarca bir sefalet politikası izliyor” dedi.

Yunan hükümetinin durdurduğu öne sürülen ödemeler, AB yardım programlarından sığınmacılara gönderilen nakit yardımlardan meydana geliyor. Burkhardt, söz konusu nakit yardımların dağıtımına yönelik Ekim ayına dek BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin yetkili olduğunu, sonrasında yetkinin Yunan hükümetine geçtiğini ifade ederek devir sonrasında ödemelerin haftalardır tıkandığını, sığınmacıların durumunun giderek kötüleştiğini belirtti.

AB KOMİSYONU’NA ÇAĞRIDA BULUNDU

Pro Asyl, AB Komisyonu’nu AB hukukunu Yunanistan’da uygulamaya ve Atina’nın ödemelerini sürdürmesini sağlamaya çağırdı.

Açıklamada iltica başvurusu kabul edilen mültecilerin durumunun da sorunlu olduğuna ve giderek kötüleştiğine vurgu yapıldı. Mültecilerin iş ya da kiralık ev bulmasının imkansıza yakın olduğunu kaydeden Burkhardt, bu yüzden çoğu kişinin hala aslında boşaltmaları gereken sığınmacı barınaklarında yaşamını sürdürdüğüne işaret etti. Burkhardt, bu sebeple evsizlik ve aşırı yoksulluk tehlikesiyle yüz yüze kalan mülteci sayısının giderek arttığını ifade etti.

Recent Posts

  • Bilgi

Vaktı Mekatıl Ne Demek?

Vaktı Mekatıl terimi, Arapça kökenlidir ve "hesaplaşma zamanı" veya "belirlenmiş zaman" anlamlarına gelmektedir. Özellikle tasavvuf…

3 saat ago
  • Gündem

İsrail Kahpeliğe Doymuyor. Yardım Tırları Talan Edildi

İsrail Kahpeliğe Doymuyor. Yardım Tırları Talan Edildi İsrail'in İnsafsızlığına Son Yok: Filistin'e Yardım Tırlarını Durdurup…

7 saat ago
  • Gündem

Anneler Gününde Filistinli Annenin Feryadı Yürekleri Dağladı

Anneler Gününde Filistinli Annenin Feryadı Yürekleri Dağladı   İsrail'in 218 Gündür Sürdürdüğü Katliamların İzleri: Masum…

8 saat ago
  • Gündem

ABD’li Müze Müdürü Kaçakçılık Operasyonunda Gözaltına Alındı

ABD'li Müze Müdürü Kaçakçılık Operasyonunda Gözaltına Alındı ABD'li Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Lorenzo…

9 saat ago
  • Gündem

İnsanlık Tarihinin En Acı Sorusu: “Nereye Gitsin Bu İnsanlar?”

İnsanlık Tarihinin En Acı Sorusu: "Nereye Gitsin Bu İnsanlar?" Bir gecede İsrail'in 100'den fazla hava…

10 saat ago
  • Gündem

OSMAN MÜFTÜOĞLU HOCA YİNE DÖKTÜRMÜŞ DE AMASI VAR

OSMAN MÜFTÜOĞLU HOCA YİNE DÖKTÜRMÜŞ DE AMASI VAR Türkiye’de halkın büyük çoğunluğu Müslümandır. Ama onların…

11 saat ago