

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Lübnan’ın güneyinde gerçekleştirilen operasyonlar sırasında yaşanan patlamada 2 İsrail askerinin hayatını kaybettiği, 4 askerin ise ağır yaralandığı bildirildi. Olayın ardından bölgedeki askeri hareketlilik artarken, ordu yetkilileri kayıpların kimliklerini ve olayın detaylarını paylaştı.
Edinilen ilk incelemelere göre olay, çarşamba günü öğle saatlerinde Lübnan’ın güneyindeki Mecdel Zun kasabasında meydana geldi. 55. Tugay’a bağlı birliklerin, bölgedeki altyapı ve binaları kontrol etmek amacıyla bir binaya girdiği sırada patlayıcı düzeneğin infilak ettiği belirtildi. Patlamanın etkisiyle 34 yaşındaki Binbaşı Harel Birenstock ve 33 yaşındaki Başçavuş Tamir Vaknin’in olay yerinde hayat kaybettiği, 4 askerin de ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.
İsrail ordusu, patlamanın ardından bölgede bulunan çeşitli unsurlara yönelik hava ve topçu saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı. Lübnan kaynakları ise yaşanan patlama ve sonrasındaki bombardımanlar nedeniyle güney bölgelerindeki gerilimin tırmandığını aktardı.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube