islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5969
EURO
34,7289
ALTIN
2.496,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

30 milyar dolar Bitcoin içeride kaldı

30 milyar dolar Bitcoin içeride kaldı
29 Kasım 2017 12:40
A+
A-

Son zamanların en önemli sanal parası olarak bilinen’Bitcoin’ bu kez kullanıcı hataları ile gündem geldi. Buna hatalara göre kripto para sisteminde unutulan paranın değeri 30 milyar dolar oldu.

Günümüzde teknolojik gelişmeler hayatımızın her alanında etkili olmayı sürdürüyor. Yeme-içme alışkanlıklarımızdan alışverişimize kadar yaşam tarzımızda büyük değişiklikler ortaya çıkardı. Akıllı ürünler üzerinden gerçekleştirilen işlemlerle hayatın bir tık uzağında yaşarken, bir yandan da hayatımıza bu kadar nüfuz etmesinden endişe duyuyoruz.

BİTCOİN KULLANICI HATALARI İLE GÜNDEMDE

Korkulan tek konu teknolojinin yaşamımızı ele geçirmesi değil, bu dijital ortamda kaçırdığımız fırsatlar. 2009 yılında hayatımıza giren ve o yıldan itibaren büyümesi engellenemeyen bir sistem Bitcoin. Son dönemlerin en çok konuşulan konularından biri olan kripto para sistemi, kullanıcı hataları ile gündemde.

BİTCOİN YÜKLENDİĞİ CİHAZA ERİŞİM SAĞLANAMADIĞINDA…

Sabit disk ve benzeri cihazlar ile internetten uzak bir şekilde saklanabilen Bitcoin, yüklendiği cihaza erişim sağlanamadığında buharlaşıyor. Uzmanlar kullanıcı hatalarından dolayı bugüne kadar 30 milyar dolar Bitcoin’in çöpe gittiği tahmininde bulunuyor. Bir Bitcoin’in değeri yaklaşık 9 bin dolar (yaklaşık 36 bin Türk lirası) olduğu düşünüldüğünde, kaybolan miktarın boyutu külçe külçe altının eritilmesiyle aynı etkiyi yaratıyor.

Öte yandan gelir getirisi iyi olduğu için sürdürülebilirliği bulunan bir madencilik olarak görülüyor. Fakat astarı yüzünden pahalı olmaya başlıyor. Çünkü, Bitcoin madenciliği oldukça fazla enerji tüketimine sebep oluyor. Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre Bitcoin ağı Slovakya kadar enerji tüketiyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.