islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5995
EURO
34,8109
ALTIN
2.499,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

4 İlde İdare Mahkemesi Kuruldu..

4 İlde İdare Mahkemesi Kuruldu..
11 Haziran 2022 09:45
A+
A-

Adalet Bakanlığının, Ağrı, Bingöl, Kars ve Kırklareli’nde idare mahkemesi kurulmasına ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bakan Bozdağ da kararı Twitter adresinden paylaşarak duyurdu.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun’un 2. maddesinin birinci fırkası uyarınca Adalet Bakanlığınca Ağrı, Bingöl, Kars ve Kırklareli’nde idare mahkemeleri kuruldu.

Ağrı İdare Mahkemesinin yargı çevresi Ağrı ve Iğdır, Bingöl İdare Mahkemesinin yargı çevresi Bingöl ve Muş, Kars İdare Mahkemesinin yargı çevresi ise Kars ve Ardahan, Kırklareli İdare Mahkemesinin yargı çevresi ise sadece Kırklareli olarak belirlenmesine karar verildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’da 4 ilde idare mahkemesi kurulmasına ilişkin kararı Twitter hesabından paylaşarak duyurdu. Bozdağ paylaşımında şunları söyledi:

Adalete erişimi kolaylaştırmak için yeni İdare Mahkemeleri kurduk. Ağrı, Bingöl, Kars ve Kırklareli’ne İdare Mahkemelerinin Kurulmasına ve Yargı Çevrelerinin Belirlenmesine İlişkin Karar, Resmî Gazete’de yayımlandı. Hayırlı olsun.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.