islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ERMENİSTAN KAŞINDIKÇA KAŞINIYOR

ERMENİSTAN KAŞINDIKÇA KAŞINIYOR

Ermenistan’ın son haftalarda giriştiği provokatif eylemlerine bir yenisi daha eklendi. Ermeni topçusu, Azerbaycan Türk Silahlı Kuvvetlerinin mevzilera ateş açtı. Azerbaycan’ın cevabı sert oldu. Ermeni kaçacak delik arıyor.

 

İşgal altında tuttuğu Karabağ’da bulunan Ermeni milisleri, Azerbaycan Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik saldırılarına bir yenisini daha eklediler. Her gün provokatif silahlı eylem yapan Ermeni teröristler, Azerbaycan ordusunun sert müdahalesi ile ellerindeki mevzileri de bir bir kaybediyorlar.

 

Ermenistan, Azerbaycan silahlı kuvvetleri karşısında tutunamayınca Rusya’dan resmen yardım istedi. Rus resmi haber ajansı Itar TASS’ın yayımladığı habere göre Ermeniler, Rus hükümetinden tutunabilmek için resmen yardım istediler. Ermeni askerleri Laçin bölgesinde de aynı terörist ve provokatif eylemlere giriştilen. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Laçin tarafında bulunan Azerbaycan ordusuna Ermeni teröristlerce topçu ateşi yapıldı. yapılan saldırıda 2 Azerbaycan askeri yaralandı.

Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine, atiş açılan topçu bataryaları yerle bir edildi, mevziler tamamen imha edildi. sağ kalmayı başarabilen Ermeni askerler ise mevzi ve bölgeden kaçtığı gözlemlendi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, iki ülke sınırının Laçın istikametinde Ermenistan askerlerinin Azerbaycan mevzilerine top atışlarıyla saldırdığını duyurdu. Bu saldırılarda 2 Azerbaycan askeri yaralandı. Açıklamaya göre; Azerbaycan ordusu anında karşılık verdi. Bu sebepten ötürü Ermenistan’a ait tanksavar ve havan topunun imha edildi.

Bunların yanında Azerbaycan ordusu, sınır hattında bulunan Ermenistan ordusuna ait çok sayıda mevziiyi de yok etti.

ERMENİLER AĞIR KAYIPLAR VERDİ

İŞgalci ve terör devleti olan Ermenistan’ın resmi haber ajansının verdiği bilgilere göre şu ana kadar Azerbaycan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin karşılık verdiği cephelerde çok sayıda Ermeni askerinin öldüğünü, onlarca yaralı ve kayıp’firarda askerin bulunduğu belirtildi.

Diğer yandan Ermenistan Savunma Bakanlıı ize kendi ajanslarını yalanlayarak 4 Ermeni askerin yaralandığını duyudu.

AYRINTILAR GELİYOR…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.