islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3880
EURO
34,7806
ALTIN
2.435,61
BIST
9.994,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

6’LI MASAYA 7. ORTAK

6’LI MASAYA 7. ORTAK
8 Mart 2023 16:09
A+
A-

Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, adaylığını açıklamasından sonra gelişen olaylar, İyi parti genel başkanı Meral Akşener’in canını sıkacak durumda.

HDP kanadından Kılıçdaroğlu’na destek açıklamalarının gelmesini köşesine taşıyan Mehmet Barlas “Şimdi 6’lı Masa’ya 7’nci ortak geldiğini söyleyebiliriz” dedi.

Mehmet Barlas yazısına şöyle devam etti:

“6’lı Masa tiyatrosunun ardından cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını izledik. Benim dikkatimi Kılıçdaroğlu’nun konuşması değil, kürsüdeki o “ibretlik fotoğraf” çekti. Birbirine nefretle bakan 6 lider vardı o fotoğrafta.

Meral Akşener’in yüzünde öfke, başarısızlık ve yılgınlık vardı. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu‘nun bakışlarında ise ihanetin izleri hâlâ silinmemişti. Milli Görüşçü Temel Karamollaoğlu‘nda ilkesizlik, utanç ve mahcubiyet dikkat çekiyordu. 6’lı Masa’ya arada kaynak yapan, sokakta kimsenin tanımadığı Gültekin Uysal da aldığı 4 milletvekili koltuğunun sevinciyle hiç dikkat çekmemek için kenarda durur gibiydi.

Kemal Bey‘e gelince… İki belediye başkanı ve Meral Akşener‘i devre dışı bırakarak bir zafer kazandığını inkâr edemeyiz. Bir dönem kanlı bıçaklı olduğu bir siyasi geleneğin genel merkezinin önünde adaylığını açıklayarak sağ-muhafazakâr seçmene göz kırptı. Seçmenin ferasetini çok hafife alan bir hamleydi bence. Kılıçdaroğlu’nun imtihanı bundan sonra başlayacak.”

Mehmet Barlas, İyi Parti Milletvekili Ahat Andican tarafından açıklanan milletvekili paylaşımlarına da değinerek;

Kılıçdaroğlu‘nun sırtında şimdi 4 tane egosu tavan yapmış ama sokakta karşılığı olmayan sağcı parti var. Akşener deneyiminden sonra CHP seçmeni bunlara zerre kadar güvenmiyor. Ama bunlara oldukça cömert davranan Kılıçdaroğlu gerçeğin farkında değil. Gelecek Partisi’ne 20, DEVA Partisi’ne 20, Saadet’e 10, Demokrat Parti’ye 4 milletvekilliği sözünü verdi” tespitinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun bu milletvekili  paylaşımını inkar etmediğini söyleyen Barlas okuyucularına, CHP teşkilatları bunu nasıl karşılayacak sizce? Asıl kavga o zaman çıkmayacak mı?” diye sordu.

Mehmet Barlas yazısına şöyle devam ediyor:şşb

Kılıçdaroğlu‘nun adaylığını açıklamasının ardından HDP kanadından destek sinyalleri gelmeye başladı. Pervin Buldan‘ın, ‘Biz de adayımızı açıklayacağız’ sözü unutulmuş görünüyor. HDP konusunda tavırlı olan Akşener‘in de artık kolu kanadı kırılmış durumda. Şimdi 6’lı Masa’ya 7’nci ortak geldiğini söyleyebiliriz. Hepsi birden asrın felaketini falan unutmuş, ülkeyi paylaşma derdine düşmüş.”

HABER YORUM

Milliyetçi çizgide olduğunu söyleyen İyi partinin, HDP’nin  Kılıçdaroğlu’na desteği konusunda alacağı tavır merak konusu.

Çünkü siyaset, çıkarlar ya da parti çıkarları ekseninde dönen bir olgu. Yerel seçimlerde CHP’yi destekleyen İyi partinin sayesinde seçilen İstanbul Ve Ankara Büyükşehir Belediye  Başkanlarının bu konuda ki tutum ve davranışları ortada… Bu sebeple, HDP’nin Kılıçdaroğlu’yu desteklemesi, Meral Akşener için sorun olmayacağa benziyor.

Tek hedef ve gaye Tayyip Erdoğan’ı devirmek olunca, Millet ittifakı makyavelist bir tutum içine girmekten geri durmuyor ve çekinmiyor.

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.