Dünya

Rusya’da Manastıra Bombalı Saldırı

Rusya, Ukrayna’yı işgal için hızla çalışmalarını sürdürürken, bu sabah Moskovea eyaletinde bulunan Serpuhov şehrinin manastırında bombalı eylem meydana geldi. İlk belirlemelere göre manastırın okuluna giden öğrenci çocuklar ve rahibelerden yaralılar var. Bomba’nın konduğu manastırın spor salonu girişi yakınında bulunan çocukların ağır yaralandığı öğrenildi.

Rus iç istihbarat ve emniyet birimlerinin kamera görüntülerinden elde ettikleri verilerden hareketle saldırıyı yapanı tutukladıklarını idde etti.

Rus devlet gücvenlik biriminin medyaya yaptığı açıklamaya göre saldırıyı gerçekleştirenin eski bir manastır öğrencisi olduğnu, rahibelerden nefret ettiği için manastırı bombaladığını öne sürdüler.

Saldırganın öğrenci iken, rahibelere ve eğitmenlerin sıkı disiplinine karşı kendilerine kin beslediğini öne süren Rus güvenlik servisi, konunun terör eylemi olmadığnı öne sürüyorlar.

OYsa yapılan araştırmada, bombanın profesyonelce hazırlanıp yerleştirildiği ortaya çıktı.

Daha çok Rus ve Slav istihbarat servislerinin yaptıkları ev yapımı bomba olduğu belirtilen saldırının bir çok soruyu da beraberinde getirdiği belirtiliyor. Kaynaklar, Rus istihbaratının bölge halkını Ukrayana’ya karşı kışkırtmak ve Batı dünyasında UKrayna’yı teröre vaşvuran ülke algısını oluşturmayı hedeflediği de öne sürülen görüşler arasında bulunuyor.

Rus iç güvenlik birimleri, bombalı eylemi gerçekleştiren kişininVladislav Struzhenkov olduğunu ve şahsın yakalandığını da belirttiler. Bombalı eylem sırasında saldırganın da yaralandığını belirten Rus güvenlik birimleri, sağlık durumunun kötüye gittiğini de sözlerine eklediler.

Rusların olayın üstün örtbas etmek için bu yönde bir teşebbüste bulunabileceği kuşkusu her zaman kamuoyunda hakim. Rus devletinin sürekli yargısız infazlar ve provokatif amaçlı ölümlere imza attğını biliniyor.

 

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

12 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

13 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

13 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

13 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

14 saat ago