81 İl Valiliğine Yeni Covid-19 Genelgesi Gönderildi: Kimlerden PCR Testi İstenecek?

Uçakla şehirler arası yolculuğa çıkacak olan aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içerisinde koronavirüs geçirmemiş kişilerden PCR testi istenmesi uygulaması sürdürülecek.

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliklerine “PCR” genelgesi gönderdi.

Genelgede, aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içerisinde hastalığı geçirmemiş kişilerin, belirli alanlara girişlerinde veya toplu ulaşım araçlarıyla yolculuklarında en az 48 saat öncesine ait negatif PCR testi ibrazına dair uygulamada yeni düzenlemeye geçiliyor.

YURT DIŞI SEYAHATLERİNDE TEST İSTENEBİLECEK

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün yanlış anlaşılmaları gidermek amacıyla değerlendirmelerine uygun şekilde düzenlediği genelgede aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, PCR testi istenecek ve istenmeyecek durumlar ifade edildi.

Buna göre, huzurevi, bakımevi, sevgi evleri ile ceza ve tevkif evlerinin aşısız veya son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş çalışanları, belirlenen durumlarda ceza ve tevkif evlerindeki tutuklu ve hükümlüler, yurt dışına seyahat edecek kişilere (seyahat edilecek ülkenin belirlediği kurallar doğrultusunda) yönelik PCR testi ile tarama yapılması sürdürülecek.

UÇAKLA SEYAHATTE ZORUNLU OLACAK

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmesine göre uçakla şehirler arası yolculuk yapacak olan aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içerisinde hastalığı geçirmemiş kişiler için de PCR testi uygulamasına devam edilecek.

KONSER, SİNEMA BENZERİ ETKİNLİKLERDE TARAMA YAPILMAYACAK

Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, konser, sinema ve tiyatro benzeri etkinliklere katılacaklara, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlar ile kamu ve özel kurumlar tarafından yapılacak öğrenci kamplarına katılacaklara ise PCR testi uygulanmayacak.

Recent Posts

  • Makale

SANAL GÜZELLİK

"Aslında bildiğimiz her şey bir algıdan mı ibaret?" diye düşünmeden edemiyor insan zaman zaman. Kahramanlar…

2 dakika ago
  • Gündem

WSJ: İSRAİLLİ KOMUTANLAR BİRBİRİNE GÜVENMİYOR

Salı günü American Wall Street Journal, İsrailli kaynakların, üç İsrail savaş konseyi liderlerinin birbirlerine güvenmediklerini ve aralarındaki…

3 dakika ago
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Haçlı Zihniyeti Hortlatılmak İsteniyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Haçlı Zihniyeti Hortlatılmak İsteniyor" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Parlamenterler Arası Kudüs…

16 saat ago
  • Gündem

ABD Üniversite Kampüslerinde Filistin Protestoları Büyüyor

ABD Üniversite Kampüslerinde Filistin Protestoları Büyüyor: İşte Son Durum ABD'nin çeşitli üniversitelerinde Filistin'e destek amacıyla…

17 saat ago
  • Gündem

Ahlam Albashır’a Verilen Ceza İslam’a Uygun Mu?

Ahlam Albashır'a Verilen Ceza İslam'a uygun mu? İstanbul İstiklal Caddesi Terör Saldırısı Davasında Karar: Ahlam…

17 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları 203 Gün Boyunca Sürüyor

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları 203 Gün Boyunca Sürüyor: Son Durum ve İnsani Kriz İsrail ordusu, Gazze…

19 saat ago