Gündem

E-Devlet’te Yeni Dönem Bugün Başlıyor! Vatandaşlar Artık…

E-Devlet’te yeni uygulama vatandaşın kullanıma açıldı.

E- Devlet’te, Hırvatça, Boşnakça, Kazakça, Moğolca, Kırgızca, Özbekçe, Sırpça, Tacikçe ve Türkmence dillerinde de adli sicil belgesi verilebileceği Adalet Bakanı Bekir Bozdağ duyurdu.

Öncelikle Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Almanca da başta olmak üzere 4 dilde verilen sabıka kayıtları, uygulama alanının genişletilmesi ile beraber Flemenkçe, İspanyolca, Danca ve Portekizce dillerinde de verilmesi de sağlandı.

Yeni Adli Sicil Bilişim Sistemi
Adalet Bakanlığı tarafınca geliştirilerek yenilendi.

20 Kasım itibarı ile sabıka kaydının alınabileceği dil sayısı Japonca, Korece, Çince, Makedonca, Slovakça, Rusça, Letonca, Rumence, Bulgarca ve Arnavutça da dilleri de eklenerek 18’e çıkarılmış, bunun ardından ise bu dillere Arapça eklenmişti.

Vatandaşlar bugünden itibaren Hırvatça, Boşnakça, Kazakça, Moğolca, Özbekçe, Kırgızca, Sırpça, Tacikçe ve Türkmence dillerinde de yabancı dile tercüme edilmiş adli sicil belgesi alabilme imkanına kavuştuğu bildirildi.

”İHTİYAÇLARI KARŞILAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“19 yabancı dilde verilen tercüme edilmiş adli sicil kaydı uygulamasına 9 dil daha ekledik. Özellikle Türk dünyası açısından büyük önem taşıyan Kazakça, Kırgızca, Türkmence dillerinde tercüme edilmiş adli sicil belgesi verilebilecek.” dedi.

BUGÜN BAŞLADI!

Bakan Bozdağ, ”bugün 28 dilde adli sicil belgesi alınabilecek. Vatandaşımız talep ettikçe, biz talepleri karşılamaya, ihtiyaç neyse onu temin etmeye devam edeceğiz.”

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

2 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

3 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

3 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

3 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

4 saat ago