islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5696
EURO
34,9113
ALTIN
2.423,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

E-Devlet’te Yeni Dönem Bugün Başlıyor! Vatandaşlar Artık…

E-Devlet’te Yeni Dönem Bugün Başlıyor! Vatandaşlar Artık…
14 Kasım 2022 15:34
A+
A-

E-Devlet’te yeni uygulama vatandaşın kullanıma açıldı.

E- Devlet’te, Hırvatça, Boşnakça, Kazakça, Moğolca, Kırgızca, Özbekçe, Sırpça, Tacikçe ve Türkmence dillerinde de adli sicil belgesi verilebileceği Adalet Bakanı Bekir Bozdağ duyurdu.

Öncelikle Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Almanca da başta olmak üzere 4 dilde verilen sabıka kayıtları, uygulama alanının genişletilmesi ile beraber Flemenkçe, İspanyolca, Danca ve Portekizce dillerinde de verilmesi de sağlandı.

Yeni Adli Sicil Bilişim Sistemi
Adalet Bakanlığı tarafınca geliştirilerek yenilendi.

20 Kasım itibarı ile sabıka kaydının alınabileceği dil sayısı Japonca, Korece, Çince, Makedonca, Slovakça, Rusça, Letonca, Rumence, Bulgarca ve Arnavutça da dilleri de eklenerek 18’e çıkarılmış, bunun ardından ise bu dillere Arapça eklenmişti.

Vatandaşlar bugünden itibaren Hırvatça, Boşnakça, Kazakça, Moğolca, Özbekçe, Kırgızca, Sırpça, Tacikçe ve Türkmence dillerinde de yabancı dile tercüme edilmiş adli sicil belgesi alabilme imkanına kavuştuğu bildirildi.

”İHTİYAÇLARI KARŞILAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“19 yabancı dilde verilen tercüme edilmiş adli sicil kaydı uygulamasına 9 dil daha ekledik. Özellikle Türk dünyası açısından büyük önem taşıyan Kazakça, Kırgızca, Türkmence dillerinde tercüme edilmiş adli sicil belgesi verilebilecek.” dedi.

BUGÜN BAŞLADI!

Bakan Bozdağ, ”bugün 28 dilde adli sicil belgesi alınabilecek. Vatandaşımız talep ettikçe, biz talepleri karşılamaya, ihtiyaç neyse onu temin etmeye devam edeceğiz.”

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.