islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3717
EURO
34,7805
ALTIN
2.439,36
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

DEPREMLERE AYETLER İLE BAKALIM MI?

DEPREMLERE AYETLER İLE BAKALIM MI?
21 Şubat 2023 15:35
A+
A-

Ülkemiz depremlerle sarsılıyor ve adeta beşik gibi sallanıyor.

Müslümanım diyen bir kimsenin, hiç şüphesiz her olayda olduğu gibi, deprem olayına da manevi bir gözle bakmasının elzem olduğunu söylemeye gerek bile yok sanırım.

O zaman gelin şu ayeti kerimelerin, yoruma bile gerek kalmadan yaşadığımız depremleri ne de güzel anlattığına hep birlikte şahit olalım.

De ki: “Allah size üstünüzden veya ayaklarınızın altından bir azap göndermeye ya da sizi muhalif gruplara ayırıp birbirinize güçlerinizin acısını tattırmaya kādirdir.” Bak, anlasınlar diye âyetlerimizi nasıl açıklıyoruz! (En’am 65)

Başınıza gelen her felâket, kendi ellerinizle yaptığınız zulüm ve haksızlıklar yüzündendir. Bununla birlikte Allah, işlediğiniz günahların birçoğunu da affeder. (Şura 30)

De ki: “Ey mülkün sahibi olan Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin. Dilediğinden de mülkü çeker alırsın. Dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye hakkıyla gücü yetensin.” (Ali imran 26)

Olaylara İslami bakışın adresi  MİRATHABER.COM

ANAHTAR KELİMELER:  DEPREM   AYET

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Bahtiyar dedi ki:

    Amenna ve saddakna ALLAH sizlerden ebeden ve daimen razı olsun üstadım ellerinizden öperim hürmetler saygılar 🙏🤗❤️✋