islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4905
EURO
34,9546
ALTIN
2.435,08
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

FATİH ALTAYLI VE SAPIKLIK

FATİH ALTAYLI VE SAPIKLIK
21 Şubat 2023 14:00
A+
A-

İslam Dininde sosyal dayanışmaya özellikle de yetimleri korumaya ve yetiştirmeye son derece önem verildiği cahillerimizce de bilinir. Çünkü yetimler Cennet yoludur.

Bu gibi konularda Diyanetimizce de gerekli açıklamalar yapılır.

Bu tespitten sonra konumuza girebiliriz.

İslam Din’inde  evlatlık uygulaması yoktur.

Bunun anlamı yetiştirilen evlatlık ile onu yetiştirenler arasına evlilik mahremiyeti/ haramlığı oluşmaz. Bir diğer anlatımla şartlar gerektirse kişi evlatlığı ile evlenebilir.

Bir de evlatlık edinilen kişi, onu evlat edinen kişiye öz çocukları gibi varis olamaz.

Değinilmesi gereken üçüncü derece önemli bir husus da yetim de olsa çocukların, onu doğuran  anası ve babası ile hukuki ve sosyal ilişkilerinin sürdürülmesidir

Cumhuriyet döneminde medeni hukuk tercüme edilerek yasalaştırılırken evlatlık uygulaması kanunlaştırılmış, İslamî mahremiyet ve miras ölçüleri de kasıtla çiğnenmiştir.

Fatih Altaylı’nın Saldırganlığı

Diyanet İşleri Başkanlığı‘na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu‘nun resmi internet sitesinde “Depremzede çocuklar evlat edinebilir mi?” şeklindeki soruya “Evlat edinen ile evlatlık arasında evlenme engeli doğmaz” şeklindeki doğru ve gerekli yanıtı, her İslam karşıtını tedirgin ettiği gibi kendince sağlam bir KAMÂLİST olan  Fatih Altaylı’yı da rahatsız etmiştir.

Fakat Fatih Altaylı Twitter hesabında yaptığı paylaşımda “Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var. Sapıklar. Gidin porno sektörüne girin. Atatürk’ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin” ifadesini kullanarak sapıkça bir saldırı gerçekleştirmiştir.

Fatih Altaylı budur, İslami konularda cahildir, sapıktır ve saldırgandır.

Mirat haber olarak biz sözlü saldırganlara aynı yöntemle cevap verilmesinden yanayız. Ancak Diyanet, merhum Hasan Karakaya gibi cevap veremeyeceğine göre başlattığı hukuki süreci sürdürmelidir.

İslam’ı geçtik kendisini bile savunamayan Diyanet’e bizim de tahammülümüz yoktur.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. İdris dedi ki:

    Diyanet bu konuda açıklama yaptı ve bu melanet le ilgili de suç duyurusunda bulundu.
    Neticede Diyanet dinî temsili olan bir devlet kurumu. Böylesi densizlere onların diliyle cevap vermez, vermemelidir. Kendisine yakışan şekilde cevabı da vermiştir.
    Fatih Altaylı’ya sizler daha farklı cevaplar vermişsiniz. Eyvallah. Fakat yazının sonundaki “İslam’ı geçtik kendisini bile savunamayan Diyanet’e bizim de tahammülümüz yoktur.” ifadesi ne oluyor şimdi? Affedersiniz de bu savunmak değil, kara çalmanın farklı bir boyutu. Bunun eleştiri kabul edilmesi biraz zor.