
Los Angeles’taki Yangınlarda Can Kaybı 24’e Yükseldi
Son Durum: Yangınların Kapsamı ve Tahliyeler
Los Angeles Bölgesi Adli Tıp Kurumu, yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 24’e yükseldiğini açıkladı. Eaton bölgesinde 16, Palisades’te ise 8 kişi yaşamını yitirdi. Ayrıca, 16 kişinin kayıp olduğu ve bu sayının artabileceği ifade edildi.
Yaklaşık 150 bin kişi için tahliye emri verilirken, 700’den fazla kişi güvenli barınaklara yerleştirildi. Tahliye edilenler için hasar tespitine yönelik çevrim içi bir veri tabanı oluşturuldu.

ABD’nin Los Angeles kenti ve çevresinde günlerdir süren yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 24’e yükseldiği bildirildi. ( Yasin Demirci – Anadolu Ajansı )
Mel Gibson’ın Açıklamaları ve Komplo Teorileri
Ünlü aktör Mel Gibson, yangınlarla ilgili yaptığı değerlendirmede su eksikliği ve sabotaj olasılıklarına dikkat çekti. Gibson, yangınların, bilinçli olarak insanların mülklerinden uzaklaştırılması amacıyla çıkarıldığına dair iddialar üzerine, “Bu, eski sığır baronlarının insanları topraklarından temizlemesini hatırlatıyor,” dedi.
FBI’ın Dron Soruşturması
FBI, yangın söndürme çalışmalarına katılan bir itfaiye uçağına dron çarptığını ve uçağın sol kanadında hasar oluştuğunu belirtti. Bu olayın ardından dronun yasa dışı uçurulduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Yetkililer, yangın bölgelerinde uçuş kısıtlamalarının süreceğini ve benzer olayların müdahaleyi aksattığını vurguladı.
Su Rezervuarları Tartışması
Yangın söndürme çalışmalarında kullanılacak su kaynaklarının yetersizliği, yoğun eleştirilere yol açtı. Santa Ynez Rezervuarı’nın onarım nedeniyle kapalı olması ve yangın musluklarındaki basınç düşüklüğü tepkilere neden oldu. Belediye Başkanı Karen Bass’ın itfaiye bütçesinde yaptığı kesintiler de tartışma konusu oldu.

Ekonomik ve Sigorta Krizi
Yangınların tahmini ekonomik kaybının 150 milyar doları bulabileceği ifade edildi. Sigorta şirketlerinin yangın kapsamından çekilmesi, zarar gören bölgelerdeki ev sahiplerini zor durumda bıraktı. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, sigorta şirketlerinin ihmallerine dair Beyaz Saray’da değerlendirmelerde bulundu.
Yetkililer, yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba harcadıklarını belirtirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.