
MİT Başkanı Kalın’dan Hamas ile Önemli Görüşme: Gazze İçin Kritik Adımlar
İnsani yardımların ulaştırılması masadaydı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş başkanlığındaki heyetle önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ablukası altındaki Gazze’ye insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için atılacak adımlar masaya yatırıldı. Türkiye’nin, bu sürecin uluslararası düzeyde etkili şekilde yürütülmesi için çabalarını sürdüreceği vurgulandı.

Kalıcı ateşkes ve barış için kararlı duruş
Görüşmede, Gazze’deki çatışmaların sona erdirilmesi ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması yönünde yürütülen diplomatik girişimlerin son durumu ele alındı. MİT Başkanı Kalın, Türkiye’nin, barışa giden yolda tüm taraflarla yapıcı bir şekilde temas kurmaya devam edeceğini belirtti. Ateşkesin yalnızca geçici değil, uzun soluklu bir barış için teminat olması gerektiği ifade edildi.
İsrail’in zorla göç planlarına karşı net mesaj
Toplantıda, İsrail’in Gazze halkını zorla yerinden etme girişimlerine karşı ortak bir duruş sergilenmesinin önemi vurgulandı. Türkiye’nin, sivillere yönelik her türlü saldırıya ve zorla göç ettirme politikalarına karşı kararlı bir şekilde Filistin halkının yanında olduğu bir kez daha dile getirildi.
İlhak politikalarına karşı duruş netleşti
Görüşmede ayrıca, İsrail’in işgal ve ilhak politikalarına karşı Türkiye’nin net ve tutarlı duruşu yinelendi. Türkiye’nin uluslararası hukuk temelinde, Gazze’deki her türlü haksız uygulamaya karşı sesini yükseltmeye devam edeceği belirtildi. MİT Başkanı Kalın, Türkiye’nin kalıcı ateşkes ve bölgesel barış için yürütülen tüm uluslararası çabalara güçlü destek vermeyi sürdüreceğini ifade etti.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube