islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
47,1634
EURO
53,9889
ALTIN
6.093,10
BIST
13.981,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Camilerimizi Gençlerimizle Süslemeyiz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Camilerimizi Gençlerimizle Süslemeyiz
19/11/2022 09:30
A+
A-

İstanbul Ümraniye’de cami açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Camisi olmayan mahalle kalmamalı” dedi. Erbaş, gençlerin de camiye alıştırılması ve camide vakit geçirmeleri gerektiğini belirtti.

İstanbul’un Ümraniye ilçesi Altınşehir Mahallesi’ndeki Hacı Reşit Kakı Camii, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla açıldı.

Açılış, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başladı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir konuşma yaptı.

“ŞEHİRLERİMİZ CAMİLERLE SÜSLENMELİ”
Erbaş, “Cami, medeniyetimizin en önemli unsurudur. İslam şehirlerinin medeni olmasının yolu camilerden geçiyor. Bir şehrin aydınlanmış bir şehir olabilmesi için orada cami olması lazım. Üç insanın amel defteri kapanmaz birisi cami, okul, kuran kursu yaptıran, ikincisi hayırlı evlat yetiştiren anne, babalar üçüncüsü ise ilminden istifade edilen alimler. Şehirlerimiz camilerle süslenmeli, camisi olmayan mahalle kalmamalı.” dedi.

“İstanbul’un süsü minareleri, kubbeleridir” diyen Erbaş, şöyle devam etti:

“Minareleri, kubbeleri görünmez hale getirin İstanbul’u atın bir kenara, hiçbir şeye yaramaz. Minaresiz, camisiz şehir ruhsuz bir şehirdir. İstanbul’un üzerinden uçakla geçerken eğer cam kenarında oturuyorsak İstanbul’un ruhunu minareleri, kubbeleri görüyoruz. Cenabı hak bizi camilerden mahrum bırakmasın. Camilerin içini de inşa etmeyi nasip eylesin.”

“CAMİLERİMİZİ GENÇLERİMİZLE SÜSLEMELİYİZ”
Gençlerin camiye alıştırılması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Erbaş, “Mahallemizin gençleri çocukları burada olacak hocalarımız onları bekliyor. Camilerimizi gençlerimizle çocuklarımızla süslemeyiz. Ellerinden tutup onları camiye getirmeliyiz. Eğer okuldaysalar bu doğru değil ezan okunduğu zaman gençlerimiz gitsin. Cuma günleri 2 saat kadar izinleri var. O yaşlarda alışsınlar. Hocalarımız bütün camilerde namaz öncesi ve sonrası Kur’an, tefsir dersleri veriyor. Verilen emekler boşa gitmesin. Camilerimiz sadece ezan okunup namaz kılındıktan sonra kapısı kapanan yerler olmasın. İçini okul haline getirelim. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun, cumanız kabul olsun.” diye konuştu.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.