
Türkiye’de “Süleymancılar” olarak bilinen cemaatin, kendi üyelerinin bağışlarıyla kurduğu Fazilet Neşriyat şirketinde mağduriyetlere yol açtığı iddiaları gündeme geldi.
Aydınlık gazetesine konuşan İlyas Doğan, babasının 1969’da şirketin kuruluşunda yaptığı bağışlar karşılığında hissedar yapıldığını ancak o günden beri hiçbir kâr payı alamadıklarını ve sonrasında hisselerine el konulduğunu belirtti.
Doğan’ın açıklamalarına göre, babası Süleyman Hilmi Tunahan‘ın arkasında namaz kılmış bir cemaat mensubu olarak, Fazilet Neşriyat’a hem kendi adına hem de oğulları İlyas ve ağabeyi adına bağışta bulunmuş ve hissedar olmuştu. Ancak aradan geçen yıllara rağmen kârdan pay alamadıkları gibi, zamanla hisselerinin ellerinden alındığını iddia ediyor.
Bu durum, cemaat içinde geçmişte yapılan bağışlar ve şirketleşme süreçleriyle ilgili soru işaretlerini yeniden gündeme getirdi. İddialar, cemaat mensuplarının kendi mal varlıklarını koruma ve yatırımlarının karşılığını alma konusundaki endişelerini artırıyor.
Konuyla ilgili Fazilet Neşriyat veya Süleymancılar cemaatinden henüz bir açıklama yapılmadı. Mağduriyet yaşayan başka vatandaşların olup olmadığı ve yasal süreç başlatılıp başlatılmadığı ise henüz bilinmiyor.
Süleymancılar cemaatiyle ilgili bu tür iddialar daha önce de gündeme gelmişti. Bu olayın genişleyip genişlemeyeceğini ve farklı mağduriyet hikayelerinin ortaya çıkıp çıkmayacağını takip etmeye devam edeceğiz.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube