islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,3990
EURO
53,3011
ALTIN
6.812,59
BIST
14.783,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

ABD, Müslüman Kardeşler’i Terör Örgütü ilan Edebilir

ABD, Müslüman Kardeşler’i Terör Örgütü ilan Edebilir
A+
A-

ABD’den Müslüman Kardeşler Hamlesi: Siyasi Hesap mı, Terörle Mücadele mi?

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Müslüman Kardeşler’i terör örgütü olarak sınıflandırma sürecinin devam ettiğini duyurdu. Rubio, “Her kolun ayrı değerlendirilmesi gerekiyor” diyerek hukuki karmaşıklıkları gerekçe gösterdi.

Washington yönetiminin bu adımı, birçok uzman tarafından terörle mücadele politikasından çok Orta Doğu’daki siyasi çıkar hesaplarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. ABD’nin farklı bölgelerde kendi çıkarına hizmet eden grupları “müttefik”, karşıt olanları ise “terörist” olarak tanımladığı yönündeki eleştiriler yeniden gündeme geldi.

Müslüman Kardeşler, 1928’de Mısır’da kuruldu ve Arap dünyasında geniş bir tabana yayıldı. Bazı ülkeler örgütü yasaklarken, bazılarıyla siyasi işbirlikleri yürüttü. ABD’nin bu adımı atması halinde, örgütle bağlantılı kişi ve kurumların mal varlıkları dondurulacak, yaptırımlar uygulanacak.

Eleştirmenler, Washington’un “terör listesi” kararlarında uluslararası hukuktan çok kendi jeopolitik çıkarlarını öncelediğini, bu nedenle atılan adımların tarafsızlığını yitirdiğini savunuyor.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar
  1. Nuh dedi ki:

    Ne tarafsızlığı çocuk mu kandırıyoruz.