islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Açık
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C

Van’da Ekranlar Kapanıyor, Aileler Yeniden Bir Araya Geliyor!

Van’da Ekranlar Kapanıyor, Aileler Yeniden Bir Araya Geliyor!
A+
A-

Van’da İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen “Ekranı Kapat, Aileni Fark Et!” projesine destek veren aileler, her hafta çarşamba günleri ekranları kapatarak çocuklarıyla etkinlik yapıyor, oyunlar oynayıp keyifli zaman geçiriyor.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Ekranı Kapat, Aileni Fark Et!” projesiyle aileler her çarşamba ekranları kapatıp çocuklarıyla vakit geçiriyor. Proje, dijital bağımlılıkla mücadelede güçlü bir toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Van’da hayata geçirilen “Ekranı Kapat, Aileni Fark Et!” projesi, dijital bağımlılıkla mücadelede örnek bir adım oldu. Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan proje, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında “erdem, değer, eylem” ilkeleri doğrultusunda aile bağlarını güçlendirmeyi ve sağlıklı dijital alışkanlıklar kazandırmayı amaçlıyor.

Projeye destek veren aileler, her hafta çarşamba akşamı saat 20.00’de televizyon, telefon, tablet ve bilgisayarlarını kapatarak çocuklarıyla birlikte etkinlikler yapıyor. Kitap okuyan, oyunlar oynayan, sohbet eden aileler; bu sayede teknolojiden uzak, birbirine yakın bir zaman geçiriyor.

“Aileyle geçirilen zamanın yerini hiçbir şey tutamaz”

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, teknolojinin hayatın merkezine yerleştiğini ancak aile içi iletişimin vazgeçilmez olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Amacımız sadece ekran süresini azaltmak değil; aile içi iletişimi, sevgi bağlarını ve birlikte vakit geçirmenin değerini yeniden hatırlatmaktır. Bu farkındalık sayesinde hem çocuklarda hem de yetişkinlerde sağlıklı dijital alışkanlıkların gelişeceğine inanıyoruz.”

“Biz ailecek televizyonu kaldırdık”

Dört çocuk babası Fatih Yıldız, sene başında evlerinden televizyonu kaldırdıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“Teknolojinin yararı kadar zararı da var. Çocuklarımızın bağımlı hale gelmemesi için dikkat ediyoruz. Bu etkinlik bizi çok mutlu etti. Herkese tavsiye ediyorum.”

Yıldız’ın 4. sınıfa giden oğlu Yunus Eymen ise “Ailemle birlikte kitap okuyor, oyun oynuyoruz. Artık zamanımız daha güzel geçiyor.” dedi.

“Eskiden soba etrafında toplanırdık”

Vali Adnan Darendeliler Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Cevat Aydın, projeyi nostaljik bir hatıra ile anlattı:

“Eskiden televizyon yokken soba etrafında toplanır, hikayeler anlatırdık. Şimdi bu etkinlikle o güzel günleri yeniden yaşıyoruz.”

6. sınıf öğrencisi Devran Aydın da her çarşamba akşamı televizyonu kapatıp ailece oyun oynadıklarını, birlikte ödev yaptıklarını söyledi..

İSLAMİ HABER “MİRAT”  -YOUTUBE- 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.