islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,0238
EURO
52,8761
ALTIN
6.764,42
BIST
14.528,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
16°C
İstanbul
16°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
12°C

Milli İrade Platformu: Cumhurbaşkanımıza Yönelik Saldırı, Türkiye’ye Yöneliktir

Milli İrade Platformu: Cumhurbaşkanımıza Yönelik Saldırı, Türkiye’ye Yöneliktir
06/01/2026 11:30
A+
A-

Milli İrade Platformu: Cumhurbaşkanımıza Yönelik Saldırı, Türkiye’ye Yöneliktir

Milli İrade Platformu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan provokatif paylaşımlara ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayarak, söz konusu içerikleri “devlete, milli iradeye ve Türkiye’nin egemenliğine yönelik kabul edilemez bir saldırı” olarak nitelendirdi. Platform, vatandaşlara birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Milli İrade Platformu’ndan Açıklama

Milli İrade Platformu tarafından yapılan açıklamada, son günlerde husumet odaklarının Recep Tayyip Erdoğan’ı ve onun şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hedef alan paylaşımlarının dikkat çekici boyutlara ulaştığı ifade edildi.

Açıklamada, bu tür içeriklerin yalnızca bir dezenformasyon faaliyeti olmadığı, aynı zamanda devletin en üst makamına, milli iradeye ve ülkenin egemenliğine yönelik açık bir saldırı olduğu vurgulandı.

“Cumhurbaşkanı Milletin Doğrudan Seçtiği Devlet Başkanıdır”

Platform, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın millet tarafından doğrudan seçilmiş bir devlet başkanı olduğunun altını çizerek, kendisine yöneltilen tehditkâr ve itibarsızlaştırıcı söylemlerin bir şahsı aşan anlamlar taşıdığına dikkat çekti.

Bu tür saldırıların, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve 86 milyon vatandaşın ortak iradesine yönelmiş açık bir meydan okuma olduğu ifade edildi.

Milli Birlik ve Ortak Refleks Vurgusu

Açıklamada, kirli medya operasyonlarına karşı milletin ortaya koyduğu ortak refleksin, aidiyet duygusunun ve devlet şuuruna bağlılığın en somut göstergesi olduğu belirtildi.

Toplumun bütün kesimlerinin bu tür dönemlerde sergilediği güçlü duruşun, Türk milletinin en büyük teminatı olduğu kaydedildi. Anadolu topraklarının yurt edinilmesinden bugüne kadar atlatılan zorlukların da bu ferasetli duruş sayesinde aşıldığı ifade edildi.

“Devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın Yanındayız”

Milli İrade Platformu, milli birlik ve beraberlik hassasiyetiyle hareket eden tüm vatandaşlara teşekkür ederek, millet nezdinde müstesna bir yere sahip olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduklarını kararlılıkla ilan etti.

Açıklama, “Milletimiz var olsun, birliğimiz daim olsun” ifadeleriyle sonlandırıldı.

Ne Olmuştu?

Yunanistanlı akademisyen Failos Kranidiotis’in, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ABD tarafından kaçırılmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD askerleri tarafından tutuklandığını gösteren yapay zekâ destekli bir görsel paylaşması Türkiye’de geniş çaplı tepkiye neden olmuştu.

Söz konusu paylaşım, farklı kesimlerden sert eleştiriler almış ve provokasyon olarak değerlendirilmişti.

İSLAMİ HABER “MİRAT”

MİRATYOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.