islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Nazarbayev Korona Pozitif Çıktı

Nazarbayev Korona Pozitif Çıktı

Mirat Haber Ajansı

Ülkenin kurucusu Kabul edilen ve mevcut başkente de adı verilen eski Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev koronavirüs için pozitif test sonuçları çıktı. Orta Asya ülkesini geçen yılki ani istifasından sonra bile kontrol etmeye devam eden Nazarbaev’in özel kalemi yaptığı açıklamada, eski cumhurbaşkanının kendi kendini tecrit edip uzaktan erişimle çalışmaya devam ettiğini açıkladı. Nazerbayev’in yaşı 80’e dayandı ancak ağır bir hastalığı bulunmuyor.

Son zamanlarda, hem parlamentonun alt kanadı olan meclisin başkanı hem de Sağlık Bakanı olan Elcan Birtanov, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Berik Vali ve diğer bazı yetkililer de koronavirüs için pozitif test sonuçları bildirmişti. Bundan sonra Başbakan Asker Mamin ve hükümetinin dört üyesi, ihtiyati tedbir olarak kendi kendilerini tecrit ettiklerini açıkladılar. 79 yaşındaki Nazarbaev, petrol zengini ülkeyi yaklaşık 30 yıl yönettikten sonra Mart 2019’da istifasını açıkladı. Ancak eski Sovyet cumhuriyeti lideri, iktidardaki Nur-Otan partisini ve ülkenin güçlü Güvenlik Konseyi’ni yönetmeye devam ediyor. Aynı zamanda ülkenin lideri anlamına gelen “ilbaşı” unvanının geniş avantajlarından da yararlanıyor. Nazarbayev’in muhalifleri, fiilen görevdeki Başkan Kasımcömert Tokayev’I denetleyerek perde arkasından 18 milyonluk nüfusu olan ülkeyi yönetmeye devam ettiğindan yakınıyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.