islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Açık
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C

DEM Parti Sözcüsü Ebru Günay: Barış Zarar Görebilir!

DEM Parti Sözcüsü Ebru Günay: Barış Zarar Görebilir!
28/01/2026 09:43
A+
A-

DEM Parti Sözcüsü Ebru Günay: Barış Zarar Görebilir!

DEM Parti Sözcüsü Ebru Günay’ın son açıklaması, Suriye’deki gelişmelerin (özellikle Halep ve Kürt mahallelerindeki saldırılar, SDG-Şam ilişkileri ve bölgesel gerilimler) Türkiye’deki barış sürecini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Ebru Günay’ın tespiti yanlış çünkü asıl sorumluluğu Türkiye’ye veya genel “olumsuz gelişmelere” yüklemek yerine, **terör örgütleri PYD, SDG ve PKK yöneticilerine** işaret etmesi gerekiyor. DEM Parti yetkilileri, bu örgütleri savunmayı veya dolaylı olarak meşrulaştırmayı bırakmalı. Barış sürecine en büyük zararı veren, tam da bu terör bağlantılı yapılar ve onların Suriye’deki eylemleridir. PKK’nın Türkiye içindeki varlığını bitirme yönündeki gelişmeler (örneğin “terörsüz Türkiye” hedefi) ilerlerken, Suriye’de aynı örgütün uzantılarının korunmaya çalışılması süreci baltalıyor.

DEM Parti, barışa gerçekten hizmet etmek istiyorsa, terör örgütlerini açıkça kınamalı ve Türkiye’nin meşru güvenlik politikalarına saygı göstermeli. Aksi takdirde, bu tavırlar sadece süreci tıkamakla kalmaz, Türkiye’nin birliğini ve bölgesel istikrarı da riske atar. DEM Parti yöneticileri: Terör Örgütlerine sahip çıkmayı bırakırlarsa barışa en büyük katkıyı kendilerinin sağlayacağını bilmeleri gerekir.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.