islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

İSLAM’DAN DA HAMAS’DAN DA KORKUYORLAR?

İSLAM’DAN DA HAMAS’DAN DA KORKUYORLAR?
21 Kasım 2023 09:00
A+
A-

a.) İSLAMDAN KORKUYORLAR

İslam ülkesi olarak nitelen ama aslında İslam ümmetinin yönetimlerine ve mal varlığına çöreklenen krallıklar, sultanlıklar ve emirlikler İslam‘dan korkuyorlar.

İslami İlkeler onların yönetimlerini ve mali tasarruflarını sorguluyor. Çünkü İslam, halkın özgür iradeleri ile adalet, liyakat ve seçim çizgisinde seçemediği yönetimleri meşru tanımıyor, gasp olarak niteliyor. Üstelik DİN VE ORTAK AKIL DIŞI Münker olan bu gibi yönetimlere karşı çıkılıp yıkılmalarını öğütlüyor, emrediyor.

HALKLARINDAN KORKUYORLAR

b.) Krallıklar, Sultanlıklar, Emirlikler kendi halklarına karşı Amerika  İsrail ve Batı ülkeleri tarafından korunup destekleniyor. Onların silahlanmaları İsrail’e karşı değildir, koktukları kendi halklarına karşıdır. Kendi içlerinde en ufak bir muhalefete bile ölümüne acımasızdırlar. Günümüzde Suudi Arabistan’da  GAZZE ve HAMAS ifadeleri bile tutuklanma sebebidir.

c.) HAMAS’TAN KORKUYORLAR

HAMAS uğradığı İsrail mezaliminin çocukları olarak vatanını savunmada yalnızca düşman İsrail’e karşı silahlıdır.

HAMAS, Müslüman Kardeşlere yakın entelektüel birikimi olan bir kadrodur.

Nitekim HAMAS 2006’de siyasi bir yapı olarak Filistin-Gazze seçimlerine girip kazanmıştır, ama HAMAS yönetimi Amerika, İsrail ve Batı ülkeleri tarafından tanınmamıştır. Yıkılması sağlanmıştır.

Krallıklar Sultanlıklar Emirlikler HAMAS’tan ve Hamas’ın kendi ülkelerinde seçime ve İslami mücadeleye örnek olmasından ve silahlı muhalefet doğmasından korkuyorlar.

Çünkü Hamas Hem İslam’a ve Hem de Halka Dayanıyor.

d.) HAMAS UYANIŞIN YOLUNU AÇTI

HAMAS  yalnızca İsrail’i perişan etmedi. Uyanışın da yolunu açtı. Ama korkunun ecele faydası yok.

Krallıklar, Sultanlıklar, Emirlikler HAMAS’tan koktukları için HAMAS’a karşı çıkıp hami olarak gördükleri İsrail’in yanında duruyorlar. Yani Hamasın düşmanı yalnız İsrail değil  İsrail kadar şedid olan Krallıklar, Sultanlıklar, Emirliklerdir.

 

 

ETİKETLER: Manşet