islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,4002
EURO
53,3613
ALTIN
6.853,66
BIST
14.973,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C

İNSANLIK DIŞI BİR EYLEM: ABD–İSRAİL, KIZ İLKOKULUNU VURDU

İNSANLIK DIŞI BİR EYLEM: ABD–İSRAİL, KIZ İLKOKULUNU VURDU

İNSANLIK DIŞI BİR EYLEM: ABD–İSRAİL, KIZ İLKOKULUNU VURDU

Dün sabah İran’ın güneyindeki Minab şehrinde eğitim çağındaki kız çocuklarının bulunduğu Şeceretü’t-Tayyibe Kız İlkokulu, ABD ile İsrail’in birlikte yürüttüğü hava harekâtının parçası olarak doğrudan ve vahşice hedef alındı. Bu insanlık dışı saldırı sonucu İran resmi makamlarının verdiği en son rakamlara göre ölenlerin sayısı 148’e ulaştı, 95’ten fazla kişi yaralandı. Ölenlerin çoğu 7–12 yaş aralığında küçük kız öğrencilerden oluşuyor. Öte yandan enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken daha fazla can kaybı olabileceği endişesi sürüyor.

Bu saldırı sırasında okuldaki yaklaşık 170 öğrenci ders başındaydı. Saldırının ardından ortaya çıkan görüntülerde kanla lekelenmiş okul çantaları, yıkılmış sınıf kalıntıları ve çaresizlik içindeki ailelerin çığlıkları yürek dağladı. İran makamları bu olayı “çocuk katliâmı” ve “savaş suçu” olarak nitelendirerek uluslararası hukukun, savaş kurallarının açık bir ihlali olduğunu vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Minab’daki kız ilkokulunun hedef alınmasını “vahşi” ve “insanlık dışı” bir eylem olarak tanımladı ve bu saldırıyı sivil hedeflere yönelik kasıtlı bir suç olarak şiddetle kınadı. Özellikle masum çocukların yaşamlarını yitirdiği bu trajediye değinerek, yaşananları İran halkının tarihsel hafızasında silinmeyecek kara bir sayfa olarak nitelendirdi. Pezeşkiyan, şehit olan çocuklar için başsağlığı dileyip yaralıların ve ailelerin yanında olduğunu belirtti ve tüm ilgili kurumlara en kapsamlı sağlık ve kurtarma desteğini hemen ve kesintisiz sağlama talimatı verdi. Ayrıca bu “insanlık dışı saldırı”nın hesabının sorulacağı mesajını verdi.

Mirat Haber – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.