islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5459
EURO
35,0080
ALTIN
2.427,35
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Fransız Total Şirketi Yüz Bin Afrikalıyı Evsiz Bıraktı

Fransız Total Şirketi Yüz Bin Afrikalıyı Evsiz Bıraktı

Mirat Haber Ajansı

Afrika petrolleriyle ilgili yayınlanan iki araştırma raporu, Fransız enerji şirketi Total’in Uganda ve Tanzanya’daki petrol projelerinin önemli toplumsal zararlarından yakınmakta. Uganda’dan gelen petrol, boru hatlarıyla Tanzanya’nın Darüsselam Limanı’na pompalanacak. Ancak boruların geçmesi planlanan arazilerdeki birçok yerli topluluk üyesi evlerinden zorla tahliye edildi. Raporlara göre, Tanzanya ve Uganda’da en az 12.000 aile düzgün bir şekilde tazmin edilmeden topraklarını kaybetti. Hassas ve hayati ekosistemlerin de Fransız devleti ve bizzat Macron’un desteklediği bu projede tehlike altında.

Söz konusu iki rapor, Oxfam tarafından bir araştırma olan “Hattın Sonunda Boş Sözler mi?” ve Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu ve İnsan Hakları Girişimi Vakfı tarafından hazırlanan “Yeni Petrolde Eski Tas Eski Hamam” raporları. Petrol şirketlerinin Albert Yarığı adı verilen geniş bölgedeki iş yapma tarzları eleştirilmekte. İnsan Hakları Girişimi Vakfı’nın hukuk görevlileri, kendilerinin ve davaya dahil olan diğer sivil toplum kuruluşlarının projeden etkilenen Afrikalı halk için tazminat talep etmek üzere mahkemeye gideceklerini bildirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.