islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3796
EURO
34,6564
ALTIN
2.411,99
BIST
10.116,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Rusya Yeniden İdlib’i Bombalamaya Başladı

Rusya Yeniden İdlib’i Bombalamaya Başladı

Mirat Haber Ajansı

Çeşitli uluslararası kaynakların bildirdiğine göre, Rus hava kuvvetlerine ait jetler, iki gün önce Türkiye ile kararlaştırılan bir ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana ilk kez Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’de muhaliflere ait bazı kasabalara havadan bombardıman saldırısında bulundu.

İdlib vilayetinin güneyindeki Han el Subl, Masaran ve diğer birçok kasabanın hava saldırılarında iki günlük bir sükunetten sonra yeniden hedef alındığını bildiren görgü tanıkları, muhalefetin bu son kalelerinin daha önce bir aydan fazla bir süre boyunca süren taarruzda bombalandığını belirttiler. Muhalifler, korkunç Rus hava saldırılarının kısa bir rahatlamanın ardından yeniden başladığını,  yüz binlerce İdlibli sivilin son dönemdeki Rus jetleri ve Suriye topçularının saldırısından dolayı İdlib eyaletinden kaçtığını belirtiyorlar.

Üst düzey ABD’li yetkililerse bu ay, İdlib vilayetinde kaçmakta olan en az 300.000 sivilin insani durumunun çok daha çetin hale geldiği beyanını verdiler. Bu, Türkiye sınırındaki kamplarda bulunan yarım milyon göçeme ek bir sayı. Saldırılar ilerlediğinde bu 800.000 mültecinin Türkiye’ye sığınması da Türkiye’nin en büyük endişesi olarak gösteriliyor.

Birleşmiş Milletler’e göre son saldırı Rusya’nın liderliğindeki askeri harekata maruz kalan 3 milyon insanın büyük çoğunluğunun kadın ve çocuk. Suyriye Rus ortak güçleri, 3 milyon Müslüman Suriyelinin kapana kısıldığı Idlib eyaletinin kalabalık bölgelerine yakınlaştı.

Moskovaya bağlı özel kuvvetler, Şam hükümeti birlikleri ve bazı Şii unsurlardan oluşan rejim güçleri, nüfusun yoğun olduğu yerlerde El Kaide militanlarının terör saldırılarını önlemek amacıyla geldiklerini iddia ediyorlar. Ruslar halkın emniyeti için rejim denetimindeki bölgelere göçmeleri için koridorlar açtığını ifade etse de bölge sakinleri, rejimden korktukları için Türkiye sınırına yöneliyor.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Esad rejiminin kuzeybatıdaki ateşkes ihlallerini durdurmaya kararlı olduğunu söyledi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.