
AK Partili Meclis Üyesinin ‘Kemalizm’ Paylaşımı İstifa Getirdi
Samsun’un Terme ilçesinde AK Parti Belediye Meclis Üyesi olan Rümeysa Eker, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı tepki çeken “Kemalizm” paylaşımının ardından hem partisinden hem de meclis üyeliğinden istifa etti.

Samsun’da yerel siyaset gündemi, Terme Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Rümeysa Eker’in sosyal medya platformlarında yaptığı hakaret içerikli paylaşımla hareketlendi.
Tepki Çeken İfadeler
Rümeysa Eker, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Kemalizm’i ve sol seçmeni hedef alan ağır ithamlarda bulundu. Eker’in tepki toplayan paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
“Pezevenkler Kemalist’tir. Uyuşturucu tacirleri Kemalist’tir. ‘Elletirim, belletirim’ diyenler Kemalist’tir. Sex Shop işletenler Kemalist’tir, solu destekler.”
İstifa Kararı Gecikmedi
Paylaşımın kısa sürede sosyal medyada yayılması ve hem kamuoyundan hem de muhalefet kanadından gelen yoğun tepkilerin ardından Eker, görevlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Yaşanan kriz üzerine Rümeysa Eker, AK Parti üyeliğinden ve Terme Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Olayın ardından AK Parti yerel yönetim organlarının ve belediye yönetiminin konuya ilişkin resmi bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube
Rumeysa Hanimin AKP dan baski yapilmadan istifa edecegini zannetmiyorum….
Görevden almadan olmazmıydı? karşıda olsa jemen arka çıkarlardı.Yazık
Belki tepki olarak haklı gibi gözükse de bozuk ve ahlaksız ilkesiz kişi her yerde aynıdır, ahlaksızlık ve edepsizlik kişisel bir durumdur. Bir gurubun ya da bir partinin hepsini anlatan bir durum olamaz.
Böylesine lümpen bir ağızla,Konuştuğu için,söylediklerinin içerik yönünden bir anlamı kalmadı..kenar mahalle kahvelerinde okey oynayalardan duyabileceğiniz bu konuşma tarzını erelerden ve nasıl öğrendi acaba ?..çok ilginç