islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

SUUD YÖNETİMİ İSRAİL’DEN DAHA ZALİM MİDİR?

SUUD YÖNETİMİ İSRAİL’DEN DAHA ZALİM MİDİR?
14 Aralık 2023 11:02
A+
A-

Mirat Haber olarak duyumlarımız vardı. Ama güvenilir bir hocamız Mescid-i Haram’da  Hamas’a ve Gazzelilere açıktan dua eden bir gencimizin  Suudi  askerlerince tutuklanıp götürüldüğüne bizzat tanık olduğunu anlattı.

MESCİD-İ HARAM’DA İNSANLAR DOKUNULMAZDIR

Kâbe’yi içine alan Mescid- i Haram, adı üstünde içindekilerin insan hakları ve özgürlüklerine dokunulamayacak ibadet yeridir. Burada suçlulara bile el konulamaz. Çıkmaları beklenir.

İçinde namaz kılınmasına pek çok ama pek çok sevap verilen böylesi en büyük  Mescid’de İsrail’in bombardımanları altında mazlum olduklarına inanılan insanlara dua edilmesine karşı çıkmak nasıl bir alçaklıktır? Bu alçaklıktan daha azim bir zulüm düşünülebilir mi?

İsrail, üçüncü derecede büyük mescid olan  Mescid-i Aksa’ya girişleri önlemeye çalışırken, bunlar Mescid-i Haram’da mazlumlara dua edilmesine karşı çıkıyorlar. Bununla da yetinmeyip diğer insanlara da korku salmak için tutuklayıp  götürüyorlar.

MÜSLÜMANLARIN  YÖNETİMİ VE MALLARINA EL KOYAN EŞKİYA

Suud krallığı dahil bütün krallar, sultanlar ve emirler,  İslam Ümmeti’nin yönetimleri ve mallarına el koyan zalimlerdir.  Bu modern eşkiya, mağdur Filistinlileri görmezden geliyor.

Bunlar İsrail’i koruyan Amerika’ya bağlıdırlar. Kendi halklarına karşı Amerika’nın korumasına muhtaçtırlar.

SUUD HALKI MÜSLÜMANDIR OLANLARI GÖRÜYOR

Türkiye ve Cezayir sesini yükseltirken; Belçika, İspanya ve İskoçya başbakanları İsrail zulmüne isyan ederken ve  gayr-ı müslim yüzbinler Londra ve Paris sokaklarında insanlık adına zulme karşı haykırırken, Mescid-i Haram’da duaya engel olmak Arş-i alayı titretir. Sonları yakındır.

Yurdunu koruyan Hamas’ı suçlarken çocuk kadın ayırımı yapmadan binlerce insanı öldüren İsrail’i kınayamaman bu hainlerin  korktukları başlarına gelecektir.

Bunlar zalime zalim diyemeyen korkaklardır.  Korkmakta da haklıdırlar ama korkunun ecele faydası yoktur.

Bunlarda hayır yoktur. Peygamberimiz ne güzel buyurmuştur:

Eğer ümmetim  zalime ‘Ey zalim!’ demekten korkar hale gelmişse, artık onun varlığı ile yokluğu arasında bir fark yoktur. Allah da onları orta yerde bırakır. Onlara yardım etmez, zelil kılar. Onları yapacakları isyanlarıyla (ve karşılaşacakları  zulümlerle) baş başa bırakır.” (bk. Münavi, Feyzu’l-Kadir,1/354)

SUUD’DA DA BİR HAMAS ÇIKACAKTIR

Hiç şüphe yoktur, Suud’da da bir Hamas çıkacak ve bütün bunları  sorgulayacaktır.

Evet bunlar İsrail’den daha zalimdirler.

Duaların bolca yapılacağı ve kabul edileceği Harem bölgesinde ve insanlığın ilk mabedi olan Kâbe’nin gölgesinde duaya engel olmak ve tutuklama yapmak öyle mi?

İnsanları Mescid-i Haram’dan  engellemenin cezasını  biz haber verelim, zalimlere bedduayı engelleyenler de ötesini düşünsün. Okuyalım:

Allah’ın ibadethanelerinde O’na ibadet edilmesini engelleyen ve onu tahrip etmeye çalışandan daha zalim biri olabilir mi? Bu tür kimselerin oraya sadece Allah korkusuyla girmeleri gerekirdi: Onlara dünyada zillet, ahirette ise korkunç bir azap vardır.” (Bakara 114)

https://www.youtube.com/@MiratHaber

 

mirathaber.com