islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
48,6575
EURO
56,1707
ALTIN
6.800,86
BIST
13.263,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
21°C
İstanbul
21°C
Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C

Sünni Alim Mevlevi Yusuf Silahlı Saldırıda Öldürüldü

Sünni Alim Mevlevi Yusuf Silahlı Saldırıda Öldürüldü

İran’da Sünni Alim Mevlevi Yusuf Silahlı Saldırıda Öldürüldü

İran’ın Sistan ve Beşucistan eyaletinde, Rehberlik ofisine ve devlet kurumlarına yakınlığıyla bilinen Sünni alim ve Muhammed Resulullah Camii imamı Mevlevi Yusuf, evinin önünde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Devlet kurumlarına ve resmi politikalara yakın duruşu nedeniyle sık sık eleştirilerin hedefi olan Mevlevi Yusuf, son olarak ülkedeki çatışma sürecinde İran’a destek amacıyla düzenlenen gösterilerde yaptığı konuşmayla dikkat çekmişti.

Söz konusu mitingde birlik ve beraberlik vurgusu yapan Mevlevi Yusuf şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bizim şehitlerin kanına, özellikle Saygıdeğer Liderimizin temiz kanına karşı görevimiz nedir? Görevimiz birliği ve beraberliği korumaktır. Vallahi bugün birliği korumak sudan ve ekmekten daha vaciptir! Şehitlerimizin kanı karşısındaki görevimiz, Müslümanların Veliy-yul Emr’inin arkasında durmaktır.”

Konuşmasında dış tehditlere ve düşmanlara karşı da sert mesajlar veren Sünni alim, “Düşmanlar, teröristler, çocuk katili Netanyahu bilsin ki; İmamımızı bizden almış olsanız da biz bu halkla, bu birlikle, silahlı kuvvetlerimizin ve savaşçılarımızın çabalarıyla sizden intikamımızı alacağız! Biz Ehl-i Sünnet olarak toprağımız için, vatanımız için can veririz, şehit veririz ama toprağımızın tek bir karışını dahi yabancılara ve düşmanlara vermedik, vermeyeceğiz!” diyerek tepkisini dile getirmişti.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.