
Yunan medyası ve siyasi çevrelerinde Türkiye’yi hedef alan kışkırtıcı söylemlere bir yenisi daha eklendi. Tanınmış Yunan analist ve spiker İoannis Theodoratos, son dönemde yaptığı skandal ve taraflı değerlendirmelerle bir kez daha iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırmayı amaçlayan açıklamalara imza attı.
Theodoratos, yaptığı son yayınlarda Türkiye’nin iç dinamiklerini ve tarihi değerlerini hedef alarak şu iddialarda bulundu:
“Türkiye yeniden İslam’a yöneliyor. Mustafa Kemal’in korktuğu şey buydu. İmam hatip mezunu bir teğmen Kara Harp Okulu’nu birincilikle bitiriyor, Erdoğan da ödülünü ve kılıcını veriyor.”
Bu ifadelerle Türkiye’nin demokratik ve toplumsal tercihlerini hedef alan spiker, aynı zamanda ülkenin iç işlerine yönelik müdahaleci bir üslup benimserken, Atina yönetiminin izlediği saldırgan politikaları da gözler önüne serdi.
Uzmanlar, Yunanistan’ın son dönemde başta ABD ve İsrail’deki bazı lobilerin desteğini arkasına alarak bölgede tehlikeli bir oyun sahnelediğine dikkat çekiyor. Kendi iç ekonomik krizini ve sosyal çıkmazlarını örtbas etmek isteyen Atina yönetimi, dış politikada saldırgan bir çizgi izleyerek adeta bir “vekâleten tetikçilik” rolü üstleniyor.
Türkiye, Doğu Akdeniz’de ve Ege’de barışçıl diplomasiyi savunarak her zaman stratejik bir sabır gösterdi. Ancak Atina’nın arkasına güvendiği dış güçlerin desteğiyle art arda yaptığı provokasyonlar, bardağı taşıran damla niteliği taşıyor.
Uzmanlar ve stratejistler, Atina yönetiminin bu tehlikeli tırmandırma politikasının en büyük faturasını yine Yunan halkının ödeyeceği konusunda uyarıyor:
Yunanistan’ın dış odakların gazıyla sürdürdüğü bu maceracı ve savaş çığırtkanlığı içeren tutum, hem bölge barışını hem de komşuluk ilişkilerini tehlikeye atıyor. Türkiye’nin kararlı duruşu karşısında bu provokasyonların Atina’ya pahalıya patlayacağı açıkça görülüyor.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube