
Eski AK Parti Milletvekili ve yazar Aydın Ünal, haram kazanç konusunda uyardı. Ünal, yapılan haksızlıkların dünyada veya ahirette karşılık bulacağını söyledi.
Aydın Ünal, açıklamasında hesap günü inancına ve kişisel sorumluluğa dikkat çekti. Haram kazançtan uzak durulması gerektiğini vurgulayan Ünal, şu ifadeleri kullandı: “Vallahi de billahi de kimsenin yanına kâr kalmıyor.”
Ünal, Allah’a ve ahiret gününe inananların hesap verme sorumluluğunu hatırlattı. Maddi kazancın miktarından bağımsız olarak, her haksızlığın hesabının sorulacağını belirtti.
“Ya ahirette bunun hesabını verecekler; eğer Allah’a inanıyorlar, hesap gününe inanıyorlarsa bir kuruşun bile hesabını verecekler.”
Ünal, bazı davranışların sonuçlarının henüz dünyadayken ortaya çıkacağını düşündüğünü de söyledi:
“Ben çoğunun ahirete kalmayacağını, bu dünyada karşılarına çıkacağını düşünüyorum.”
Açıklamasında Fatma Betül Sayan Kaya’ya da değinen Ünal, sert değerlendirmelerde bulundu.
“Fatma Betül Sayan meselesi çok ibretlik bir meseledir. Nereden nereye…” diyen Ünal, “Şu anda sokağa çıkacak durumu yok” ifadelerini kullandı.
Ünal, açıklamasının devamında hırsızlık yapanlara ve haram kazanç elde edenlere seslendi. Bu kişilerin benzer durumlarla karşılaşacağını savundu.
“Bu hırsızlık yapan, haram yiyenlerin hepsinin başına bu ya da benzeri vakalar gelecek.”
Dünyevi sonuçların ortaya çıkmamasının ahiret sorumluluğunu kaldırmayacağını belirten Ünal, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğer gelmese de ahirette hesabı sorulacak. Haramdan sakının!”
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube
Haram düzende helal yaşamak zor zanaet.haram düzende helal yaşamaya yorduğumuz kafanın yüzde birini,helal düzende helal yaşamanın imkanlarını zorlamaya ayırsaydık bunlar yaşanmazdı.harami düzene muhalefet etmeyen,harami düzende selden kütük kapma derdinde olanlara bunu nasıl anlatabilirizki?